ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Επιτελικό μπάχαλο: Έκλεισε η Αθηνών-Λαμίας, κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας


Το δόγμα Μητσοτάκη για την πολιτική προστασία είναι να στέλνει sms

Μέρες τώρα οι ειδικοί προειδοποιούν για ακραία καιρικά φαινόμενα με έντονες χιονοπτώσεις. Παρ΄όλα αυτά και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά για να μείνει ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας, μισή ώρα μετά την έναρξη της χιονόπτωσης η εταιρεία Νέα Οδός και η Τροχαία αποφάσισαν να διακόψουν την κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων.
Αυτή την ώρα το κλείσιμο έχει επεκταθεί μέχρι τα διόδια της Τραγάνας στο 121 χιλιόμετρο στην άνοδο προς Λαμία και από τα διόδια της Τραγάνας στην κάθοδο προς Αθήνα, όπως επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στην παλιά εθνική οδό.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο καθώς δεν εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία, ενώ εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα.

«Eίναι εντυπωσιακό, αλλά μετά από πέντε ημέρες προειδοποιήσεων και υποτιθέμενης προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού, στις πρώτες ώρες χιονόπτωσης έχουν ήδη κλείσει ακόμη και κεντρικές οδικές αρτηρίες εντός της πρωτεύουσας» σχολιάζει καυστικά για την κακοκαιρία «Ελπίδα» που πλήττει την Αττική ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Όπως σημειώνει, «προφανώς το δόγμα Μητσοτάκη για την πολιτική προστασία είναι να στέλνει sms στο κινητό των πολιτών. «Πέραν τούτου ουδέν και η ευθύνη και πάλι ατομική» τονίζει καταληκτικά η Κουμουνδρούρου

Ο Γιώργος Πατούλης, απέδωσε ευθύνες για το αλαλούμ στην εταιρεία που διαχειρίζεται την εθνική οδό λέγοντας πως οφείλει να βγάλει μηχανήματα και να καθαρίσει τον εθνικό δρόμο για να μην κοπεί η χώρα στα δύο.
Μιλώντας στο OPEN, o Περιφερειάρχης Αττικής, είπε ότι η Νέα Οδός είχε δεσμευτεί στις συσκέψεις που έγιναν και με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ότι η Αθηνών - Λαμίας θα έμενε ανοικτή.
Παράλληλα κατήγγειλε την εταιρεία Νέα Οδό, καθώς εκτρέπει όλα τα βαρέα οχήματα και εκείνα που δεν έχουν αλυσίδες χωρίς προειδοποίηση, με αποτέλεσμα να έχουν μπλοκάρει όλοι οι αστικοί δρόμοι και τα μηχανήματα να μην μπορούν να κινηθούν για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Δήλωση Νίκου Παππά

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή του αναρωτιέται εάν κινητοποιήθηκε επαρκής αριθμός μηχανημάτων για να μείνει ανοιχτή η Αθηνών - Λαμίας και επισημαίνει ότι τα σημερινά προβλήματα στην κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και η ταλαιπωρία των οδηγών θα έπρεπε να έχουν αποφευχθεί. Έχουν βγει εκχιονιστικά και αλατιέρες; Κινητοποιήθηκε επαρκής αριθμός μηχανημάτων για να κρατηθεί ο δρόμος ανοιχτός; «Η χώρα και οι μετακινήσεις πρέπει να μείνουν ανοιχτές. Υπάρχουν σαφείς αρμοδιότητες και υποχρεώσεις», σημειώνει ο Νίκος Παππάς.