ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Guardian: Το χάος έβαλε τέλος στην προστασία Μητσοτάκη από τα ΜΜΕ


Ο βρετανικός Guardian σε θέμα του για την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία, εκθέτει διπλά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο για το νέο φιάσκο του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, αλλά και για την χειραγώγηση των ΜΜΕ.
Σε μία χώρα όπου η κεντροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη σπανίως επικρίνεται από τα ΜΜΕ, η κριτική που δέχθηκε για την καθυστερημένη αντίδρασή της στον χιονιά ήταν τόσο μεγάλη ώστε δεν μπορούσε να αγνοηθεί, όταν οι σκηνές χάους που καταγράφονταν ήταν ασυγχώρητες για κράτος μέλος της ΕΕ, γράφει η βρετανική εφημερίδα.
Οι μετεωρολόγοι δεν λυπήθηκαν το Μαξίμου, συνεχίζει ο Guardian, σχολιάζοντας την πάγια πρακτική μετάθεσης ευθυνών στις καταστροφές που προκαλεί η ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Παραθέτει μάλιστα δήλωση του διευθυντή ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδου, που τονίζει ότι η κακοκαιρία είχε προβλεφθεί λεπτομερώς και έγκαιρα, αλλά οι αξιωματούχοι αγνόησαν τις προγνώσεις. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ... σε αντίθεση με 20 χρόνια πριν, τώρα έχουμε τα εργαλεία και τις μεθόδους να προβλέψουμε επακριβώς τέτοια φαινόμενα και το συγκεκριμένο προβλέφθηκε πάρα πολύ καλά. Για μία ακόμη φορά είδαμε το κράτος να διστάζει να ακούσει τους επιστήμονες και αυτό είναι επικίνδυνο όταν μιλάμε για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκάρντιαν αναφέρεται και στο τελευταίο δημοσκοπικό εύρημα που δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί επικοινωνιακό τρικ τα περί αποζημιώσεων σε όσους εγκλωβίστηκαν.