ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Νέα επίθεση κατά της δημοσιογραφίας στο πρόσωπο του Νίκου Γιαννόπουλου


Ένας νέος κρίκος στην αλυσίδα των επιθέσεων κατά της δημοσιογραφίας, ήρθε να προστεθεί με την κλήση από την Εισαγγελία Πειραιά για ανωμοτί εξηγήσεις, δηλαδή ως υπόπτου(!), του δημοσιογράφου Νίκου Γιαννόπουλου. Αφορμή, ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει τον Οκτώβριο του 2020 στην ιστοσελίδα NEWS24/7 για την Ιωνίδειο σχολή του Πειραιά και την κατάληψη από τους μαθητές. 
Η δημοσιογραφική παράταξη «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος» σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Το εξωφρενικό στην υπόθεση είναι ότι ο συνάδελφος κλήθηκε για ανωμοτί εξηγήσεις με βάση το περί ηθικής αυτουργίας άρθρο του νόμου 2811/2000 ο οποίος έχει καταργηθεί ήδη από το 2016 (!) αλλά και για το περί της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων άρθρο 184 του ποινικού κώδικα!
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η κλήση του συναδέλφου, για το θέμα της κατάληψης στην Ιωνίδειο που ερευνάται εδώ και μήνες, έγινε όταν ο Νίκος Γιαννόπουλος σε ρεπορτάζ του ανέφερε ότι η εισαγγελία κρατά αδικαιολόγητα την υπόθεση ανοιχτή.
Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει όχι μόνο τον εκδικητικό χαρακτήρα της κλήσης του αλλά και το ζοφερό κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση σε βάρος της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας.
Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ θεωρεί ότι δεν αρκεί η καταγγελία αυτών των επιθέσεων κατά της δημοσιογραφίας αλλά ότι πρέπει ο κλάδος να απαντήσει με τη μαζική συμμετοχή του στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ και με την ενίσχυση των δυνάμεων που προασπίζουν την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας, για μια «ενημέρωση με πλουραλισμό, αξιοπιστία και δικαιώματα»