ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Σκληρά ερωτήματα για Σκέρτσο και Μαξίμου


Το θέμα που ανέδειξε σήμερα το iEidiseis για την συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου σε δυο κρίσιμες συσκέψεις, για την αντιμετώπιση της «Ελπίδας», η οποία κρατήθηκε μυστική καθώς και στο γεγονός ότι κρατήθηκαν πρακτικά σε αυτές έθεσε με παρέμβασή του ο Γιάννης Ραγκούσης αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του Άκη Σκέρτσου.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το ρεπορτάζ του iEidiseis, ζήτησε να του απαντήσει ο υπουργός Επικρατείας εαν συμμετείχε στις προπαρασκευαστικές συσκέψεις για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας. «Είναι αλήθεια ότι εκτός από τον κύριο Στυλιανίδη δυο από τα επίλεκτα στελέχη του κ. Μητσοτάκη μέσα στο Μαξίμου, άρα το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, άρα κατ’ επέκταση ο κ. Μητσοτάκης ήταν παρόντα;» σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.
Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι αλήθεια ότι η εταιρεία σε αυτές τις συσκέψεις σας ζήτησε να απαγορεύσετε προληπτικά την διέλευση των φορτηγών και συνολικά των βαρέων οχημάτων, είναι αλήθεια ή όχι;». Και επιπλέον ρώτησε τον Άκη Σκέρτσο αν «κρατήθηκαν πρακτικά σε αυτές τις συσκέψεις και θα τα δώσετε αυτά τα πρακτικά άμεσα στην δημοσιότητα ή θα μας αναγκάσετε να καταφύγουμε και για αυτά τα πρακτικά στην δικαιοσύνη για να τα πάρουμε;»
«Και θα τα πάρουμε», κατέληξε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Η απάντηση Σκέρτσου

Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άκης Σκέρτσος παραδέχθηκε ότι συμμετείχε σε αυτή και σε άλλες συσκέψεις. «Εχει βγει δελτίο Τύπου για το ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη, δεν ανακαλύψατε την πυρίτιδα, συμμετείχα εκ του ρόλου μου» είπε ο υπουργός Επικρατείας». Ενώ για το ζήτημα των πρακτικών απάντησε πως «δεν γνωρίζω αν υπάρχουν πρακτικά, δεν έχει κρυφτεί απολύτως τίποτα σε σχέση με ότι έχει διαμειφθεί στη σύσκεψη αυτη». Για το κλείσιμο του δρόμου για τα βαρέα οχήματα είπε πως «οχι η εταιρεία δεν το ζήτησε. Αυτό που εφαρμόστηκε ορθά στην Νέα Οδό, δεν εφαρμόστηκε με ευθύνη της Αττικής Οδού».