ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Η Κεραμέως μετά τον σάλο απέσυρε το «βίντεο γονιμότητας»


Αρον άρον αναγκάστηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως να πάρει πίσω τα «εκπαιδευτικά» βίντεο που έστειλε στα γυμνάσια με θέμα την Προγεννητική Αγωγή, και τα οποία αναπαράγουν τη.. θεωρία του «αγέννητου παιδιού», που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη.
Μετά τη σφοδρή κριτική και τις αντιδράσεις που προκάλεσε το το ινστιτούτο ανήρτησε στην ιστοσελίδα του το παρακάτω σύντομο μήνυμα «Ανάκληση έγκρισης προγράμματος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: 
«Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου “Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής”».
» Οι άμεσες αντιδράσεις από φορείς και χρήστες των social media είχαν να κάνουν με το ότι, στο βίντεο, ακούγονταν σκοταδιστικές απόψεις όπως ότι «τα πάντα ξεκινάνε πριν από τη γέννηση του παιδιού και πιο συγκεκριμένα από τη στιγμή της σύλληψής του», ή ότι «στην Ανατολική Αφρική μαθαίνουμε ότι ως ημερομηνία γεννήσεως θεωρείται η στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει ως ιδέα να γεννήσει ένα παιδί. Δηλαδή μιλάμε για τη στιγμή που ανθίζει στο νου της αυτή η ιδέα», συνεχίζει.
«Η γυναίκα προορίζεται να σώσει τη σχέση», «οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν παρέα με ελαττωματικούς», «Ο αγ Πορφύριος και η ευγονική» είναι μερικά μόνο απ’ όσα εξοργιστικά αναφέρονται στη σελίδα της Ελληνικής Εταιρείας προγεννητικής αγωγής,
Στα εν λόγω βίντεο προβάλλεται και υποστηρίζεται η θεωρία, ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή ή ότι όλες οι ασθένειες του παιδιού ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη.