ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Κύριε Μητσοτάκη. Τελειώσατε!


Κύριοι της κυβέρνησης θαφτήκατε κάτω από τα χιόνια της «Ελπίδας». Στην Αττική οδό, όπου εγκλωβίστηκαν χιλιάδες πολίτες χωρίς καμία βοήθεια για πολλές ώρες, αδυνατώντας να κάνουν το παραμικρό. Στους δρόμους της πρωτεύουσας, που μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν εντελώς απροσπέλαστοι.
Στις συγκοινωνίες που διακόπηκαν. Στον προαστιακό και στις σιδηροδρομικές γραμμές που έγιναν ο εφιάλτης των ταξιδιωτών. Στα χιλιάδες νοικοκυριά που πέρασαν τη νύχτα χωρίς ρεύμα, σε πολικές θερμοκρασίες. Η αιτία για όλα αυτά δεν ήταν η κακοκαιρία και το χιόνι. Η αιτία είσαστε εσείς.
Κύριοι της κυβέρνησης, γνωρίζατε με απόλυτη ακρίβεια το αναμενόμενο καιρικό φαινόμενο. Οι επιστήμονες σας είχαν προειδοποιήσει. Και ο αρμόδιος υπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωνε την Κυριακή ότι «ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να αντιμετωπιστεί κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα».
Κάθε φορά που δηλώνετε πανέτοιμοι και βέβαιοι για την ικανότητά σας έρχεται το χειρότερο, γιατί ακόμη χειρότεροι από το χειρότερο είστε εσείς. Το καλοκαίρι δηλώνατε πως ήσασταν για πρώτη φορά στην ιστορία τόσο έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις του καύσωνα για τον οποίο -και πάλι- οι επιστήμονες σας είχαν προειδοποιήσει πριν κάνει την εμφάνισή του. Το αποτέλεσμα της προετοιμασίας σας ήταν να καεί σχεδόν όλη η χώρα.
Για τον κίνδυνο των πλημμυρών, συνέπεια της καταστροφής που προκάλεσαν οι πυρκαγιές, επίσης, γνωρίζατε. Αλλά όταν συνέβησαν, ο υπουργός Πέτσας, χωρίς αιδώ, ζητούσε να μη συνδέουμε «τα καμένα με τις ζημιές κοντά στη θάλασσα».
Για την πανδημία κάθε φορά που κηρύσσετε το τέλος της μετράμε νέες εκατόμβες νεκρών, με το ΕΣΥ να φτάνει στα όρια της κατάρρευσης.
Κύριε Μητσοτάκη, θυμηθείτε την εποχή που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης -με κάθε ευκαιρία και για ό,τι κακό συνέβαινε- ζητούσατε την παραίτηση του τότε πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του για να σωθεί η χώρα.
Με εσάς δεν σώθηκε. Γι’ αυτό ήρθε η ώρα να πράξετε το τελευταίο που σας έχει απομείνει. Να αποδείξετε πως αυτά που ζητούσατε από τους άλλους τα εννοούσατε και στην περίπτωση που θα αφορούσαν εσάς τον ίδιο. Τώρα σας αφορούν. Τελειώσατε.