ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

H αξιοπιστία στην ενημέρωση σώζει τη δημοσιογραφία


Από τη δημοσιογράφο Μιμή Τουφεξή λάβαμε και δημοσιεύουμε κείμενό της σχετικά με την υποψηφιότητά της στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ: "Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ
Επειδή… κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια για την τήρηση Δεοντολογίας και την υπεράσπιση της αξιοπιστίας του επαγγέλματος, που πλήττεται βάναυσα, θέτω για μια ακόμη φορά υποψηφιότητα για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και το προσεχές συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.
Κι αυτό γιατί κρίνω ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, μέσα από τα Πειθαρχικά και το Εποπτικό Συμβούλιο Δεοντολογίας, αλλά και κυρίως μέσα από την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ πρέπει να υψώσουμε ένα γερό ανάχωμα στην κατρακύλα της ενημέρωσης και στον ασφυκτικό έλεγχο της ελεύθερης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας.
Το πολιτικό και οικονομικο-εκδοτικό κατεστημένο σε αγαστή συνεργασία που σφραγίζεται από πετσο-λίστες και υπόγεια συμφέροντα επιχειρεί με κάθε μέσον ακόμη και με εργαλειοποίηση των θεσμών, ναστραγγαλίσει κάθε ελεύθερη φωνή στον χώρο του Τύπου, επιβάλλοντας μια Δημοκρατία στα μέτρα του.
Η ΕΡΤ υπάγεται απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό και τα μεγάλα ιδιωτικά Μέσα κατευθύνουν την ενημέρωση υπέρ των συμφερόντων τους χωρίς ισχυρό αντίλογο.
Συνάδελφοί μας που απλά κάνουν καλά τη δουλειά τους αποκαλύπτοντας τρανταχτά σκάνδαλα διαφθοράς απειλούνται με εξοντωτικές αγωγές και φυλάκιση ,ενώ αντίθετα άλλοι που κατηγορούνται για αξιόποινες πράξεις αντιμετωπίζονται ευνοϊκά.
Σε αυτή την κρισιμότατη λοιπόν για τον κλάδο περίοδο καλούμαστε να επιλέξουμε με την ψήφο μας σε όλα τα όργανα τους συναδέλφους που αντιστέκονται σ αυτή τη λαίλαπα αδιαφάνειας και διαφθοράς, υποστηρίζοντας τον πλουραλισμό, την αξιοπιστία στην ενημέρωση και τα δικαιώματα μας.

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ Π Ο Ε Σ Υ
ΜΙΜΗ ΤΟΥΦΕΞΗ
Μέλος του τελευταίου ΔΠΣ και Γεν Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ"