ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Ευτυχώς που η Αττική Οδός είναι ιδιωτική και δεν κλείνει ποτέ...


10 + 1 φυλές του χιονιά (να το γελάσουμε και λίγο παιδιά, γιατί μας πήρε ο διάολος…)


του Χρήστου Ξανθάκη 

Τους ξέρουμε και τις ξέρουμε, τους είδαμε και τις είδαμε τώρα που μας πνίξανε το κρύο και το χιόνι. Δίπλα μας ήταν και εξέφραζαν άποψη από το πρωί ως το βράδυ και χωρίς να τους ρωτήσει, χωρίς να τις ρωτήσει κανένας. Ήταν οι ειδικοί και οι ειδικές του χιονιά, που έδωσαν ρεσιτάλ.
Κι επειδή εδώ κάνουμε ρεπορτάζ, δεν ξύνουμε πατσές, τους οργανώσαμε σε φυλές για να μη χάνεται η μπάλα. Απολαύστε υπεύθυνα:
1) Οι αστυνόμοι
Ξέρουν γιατί έκλεισαν η Αττική Οδός, η Μεσογείων και η Κατεχάκη, ξέρουν γιατί δεν έχεις ρεύμα, ξέρουν γιατί δεν λειτούργησε το Επιτελικό Κράτος. Ξέρουν επίσης ότι έχουμε ανάγκη από περισσότερα περιπολικά!
2) Οι εισαγγελείς
Ξέρουν γιατί έκλεισαν η Αττική Οδός, η Μεσογείων και η Κατεχάκη, ξέρουν γιατί πλακώθηκε ο Πατούλης με τη Νέα Οδό, ξέρουν γιατί δεν λειτούργησε το Επιτελικό Κράτος.
Και θ’ απονείμουν δικαιοσύνη.
3) Οι θεούσοι
Η Παναγίτσα και ο Χριστούλης μας έσωσαν από τη χιονοθύελλα. Αλλιώς θα είχαμε γίνει παγοκωλώνες.
Μόνο αν χτιστούν εκκλησίες στη θέση των μετεωρολογικών σταθμών δεν θα έχουμε τα ίδια.
4) Οι άθεοι
Πού ήταν η Παναγίτσα κι ο Χριστούλης όταν έμεινε χωρίς ρεύμα η μισή Αθήνα; Και γιατί άργησαν τόσο πολύ να ρίξουν αλάτι στους δρόμους;
Μόνο αν σταματήσουμε να υποδεχόμαστε το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους θα σταματήσουν οι χιονοθύελλες.
5) Οι φιλελέδες
Ευτυχώς που η Αττική Οδός είναι ιδιωτική και δεν κλείνει ποτέ.
Άμα ήτανε κρατική, με την πρώτη νιφάδα τέλος η κυκλοφορία.
6) Οι σταλεγάκηδες
Ήξεραν ότι θα σκάσει χιονοθύελλα. Όπως ήξεραν ότι θα γινόταν πλημμύρα. Όπως ήξεραν ότι θα μας βάραγε σεισμός. Μόνο για τη Δευτέρα Παρουσία έχουν μερικές αμφιβολίες, αλλά κι αυτές είναι θέμα ημερών.
7) Οι πληροφορημένοι
Γνωρίζουν που έσταξε και η παραμικρή σταγόνα λαδιού και του τελευταίου εκχιονιστικού. Και θα το χρησιμοποιήσουν ως ισχυρό επιχείρημα σε κάθε συζήτηση.
8) Οι ωχαδερφάκηδες
Αφού ρε φίλε δεν αλλάζει τίποτε σε αυτόν τον κωλότοπο, τώρα θα το καταλάβετε; Φτιάξε μου έναν φρέντο μέτριο σε παρακαλώ.
9) Οι δε γ@μιέται
Και τι με νοιάζει ρε φίλε που παράλυσε η μισή Αθήνα; Ενδιαφέρθηκε κανείς για μένα όταν μου φτιάξανε γλυκό αντί για μέτριο τον φρέντο;
10) Οι συνωμοσιολόγοι
Το έχουν από πρώτο χέρι ότι η επόμενη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ θα γίνει στην Αττική Οδό. Παρόντος του Χένρι Κίσινγκερ.
10 + 1) Τα ερπετά
Όσοι και όσες αναλαμβάνουν να ξεπλύνουν την εκάστοτε κυβέρνηση από τις ευθύνες της, με τη ντουντούκα στο χέρι.

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost