ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Μυθικό ποσό (σε μετρητά) από τους NYT για την εξαγορά της ιστοσελίδας «The Athletic»


Αίσθηση και θετικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει σε ΗΠΑ και Ευρώπη η συμφωνία εξαγοράς της αθλητικού περιεχομένου ενημερωτικής ιστοσελίδας «The Athletic» από τους «The New York Times».Η εξαγορά εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 550 εκατ. δολάρια και έχει αρκετό ενδιαφέρον. Πρώτον διότι η εξαγορά θα γίνει σε μετρητά! Έχει τη σημασία του και την εξήγηση της, η κίνηση αυτή. Η «TheAthletic» έχει αναρίθμητους συνδρομητές όμως καταγράφει ζημιές.
Οι «New York Times» έχουν το ρευστό και θέλουν να αυξήσουν το αποτύπωμα τους στην αγορά και να διευρύνει την βάση συνδρομητών της αλλά και να διεισδύσουν και σε άλλους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Διότι ο ανταγωνισμός αγριεύει. Πριν από λίγους μήνες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είχε συζητηθεί η απόκτηση του Complex από το BuzzFeed και η VoxMedia στην οποία ανήκε η ιστοσελίδα Complex, απέκτησε το GroupNine.
Με την εξαγορά του εξειδικευμένου «The Athletic», ο ιστορικός δημοσιογραφικός τίτλος παίρνει «προίκα» περίπου 1,2 εκατ. συνδρομητές. Αυτό από μόνο του προκαλεί αίσθηση διότι πολλοί σκεπτικιστές δεν πίστευαν ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί που πληρώνουν για να ενημερώνονται για τις αγαπημένες ομάδες τους και τα αθλήματα.
Η «The Athletic» δημιουργήθηκε το 2016, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των φίλων του αθλητισμού και των οπαδών των ομάδων (τοπικού επιπέδου), εν μέσω απολύσεων στα αντίστοιχα τμήματα των εφημερίδων και των τηλεοπτικών σταθμών.
Αυτή την στιγμή έχει 600 υπαλλήλους, 400 εκ των οποίων είναι δημοσιογράφοι και μόνο το αθλητικό τηλεοπτικό δίκτυο ESPN απασχολεί στις ΗΠΑ περισσότερους αθλητικούς συντάκτες.
Πάντως τα 550 εκατ. δολάρια θεωρείται, σύμφωνα με παρατηρητές της αμερικανικής αγοράς ΜΜΕ, συμβιβασμός διότι η αρχική απαίτηση της «The Athletic» ήταν στα 750 εκατ. δολάρια. «Έπρεπε να το κάνει. Αναγκάστηκε», περιγράφουν.
Οι «New York Times», καταφέρνουν τη δεύτερη σε μέγεθος συμφωνία στην ιστορία τους. Το 1993 είχαν πληρώσει 1,1 δισ. δολάρια και πρόσθεσαν στην εταιρική «ομπρέλα» τους την περίφημη «BostonGlobe» και το 2005 έδωσαν 410 εκατ. δολάρια για την απόκτηση του About.com, ποσό ρεκόρ για εξαγορά ιστοσελίδας, μέχρι σήμερα καθώς καταρρίφθηκε με το ποσό εξαγοράς της «The Athletic».