ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Γιατί μόνο στην Αττική Οδό τα 2.000 ευρώ; Και στους δρόμους που ανήκουν στο υπουργείο ή την Αυτοδιοίκηση!


Δυνατότητες για πολύ μεγαλύτερες αποζημιώσεις από τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν. Το ίδιο και για τους εγκλωβισμένους στα τρένα. Με μια «εντυπωσιακή» κίνηση έσπευσε για «ρελάνς» ο πρωθυπουργός , με αφορμή τα όσα συνέβησαν στους δρόμους της πρωτεύουσας και όχι μόνο: Ζήτησε από την Αττική Οδό να δώσει 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο και η εταιρεία αποδέχτηκε.
Από εδώ και πέρα προκύπτουν τα ερωτήματα.
Γιατί μόνο 2.000 ευρώ για όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό; Και όσοι εγκλωβίστηκαν στη Μεσογείων, στην Κατεχάκη, στην Κηφισίας, στην Μαραθώνος κοκ, σε οδούς δηλαδή που ανήκουν στη δικαιοδοσία των υπουργείων ή της Αυτοδιοίκησης- της Περιφέρειας δηλαδή ή των δήμων;
Πολύ περισσότερο καθώς για το δημόσιο δεν απαιτείται να αποδειχτεί δόλος ή πταίσμα, αλλά –με βάση τα άρθρα 105 και 106 του εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα- αρκεί η αντικειμενική ευθύνη για να αποζημιωθεί ο πολίτης.
Και, αλήθεια, γιατί μόνο 2.000 ευρώ; Οι νομικοί λένε πως οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν μπορεί να διεκδικήσουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις.

ΥΓ: Και όσοι εγκλωβίστηκαν στα τρένα; Τι μπορεί να διεκδικήσουν από τον ΟΣΕ; Έχει κάτι να πουν οι αρμόδιοι επί αυτών;

Βασίλης Σκουρής