ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Πανικός στο Μαξίμου - O Μητσοτάκης ψάχνει «Ιφιγένειες» για να σωθεί


Ποιοι υπουργοί είναι στα μαύρα κατάστιχα

Στο Μαξίμου επικρατεί πανικός μετά το πρωτοφανές φιάσκο του επιτελικού κράτους που χρεώνεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο μοναδικός στόχος του Μαξίμου αυτή την ώρα είναι πώς θα βγει από το κάδρο των ευθυνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου, θεωρούν, να μην αποδεχθεί μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες του επιτελικού κράτους.
Η πλήρης παράλυση του κρατικού μηχανισμού, της αυτοδιοίκησης καθώς και της εταιρείας που εκμεταλλεύεται την Αττική Οδό, αποτελεί αυτή την ώρα που η κυβέρνηση κλυδωνίζεται λόγω της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας και της έκρηξης της ακρίβειας, το μεγαλύτερο χτύπημα που έχει δεχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την εκλογή του.
Σε συσκέψεις επί συσκέψεων με τους στενούς του συνεργάτες, ο πρωθυπουργός, σχεδιάζουν ποιοι υπουργοί θα γίνουν μόλις κοπάσει ο θόρυβος οι «Ιφιγένειες» για να σωθεί ο ίδιος.
Στα μαύρα κατάστιχα είναι δυο υπουργοί. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τρίτης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρώτη σύσκεψη μετά την πλήρη κατάρρευση του επιτελικού κράτους από την καταιγίδα «Ελπίδα». Χαρακτηριστικό είναι ακόμα, ότι, ήδη, φιλοκυβερνητικά μέσα όπως τα «Παραπολιτικά», βγάζουν στον τάκο όλη την πολιτική ηγεσία του Υποδομών, δηλαδή, Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη.
Ο Χρήστος Στυλιανίδης αναμένεται να απορροφήσει όλη την οργή του Μαξίμου, αφού αναμένεται να χρεωθεί όλες τις αποτυχημένες συσκέψεις επί συσκέψεων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» αλλά και τον αποτυχημένο χειρισμό με το πρώτο χιόνι που έπεσε.
Με τη μαύρη λίστα φλερτάρει και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αφού στη σύσκεψη στο Μαξίμου συμμετείχε ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μόλις ξεκίνησε η χιονόπτωση, βγήκε και κάλεσε τους πολίτες να γυρίσουν σπίτια τους, ομολογώντας την πλήρη κυβερνητική αποτυχία στη διαχείριση της κακοκαιρίας.