ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Στη λίστα των βραβευθέντων με το Torch Award για το 2021 ο έλληνας δημοσιογράφος Θωμάς Σίδερης


Ανακοινώθηκε χθες η λίστα των βραβευθέντων με το Torch Award για το 2021. Ανάμεσά τους και ο έλληνας δημοσιογράφος Θωμάς Σίδερης. Η απονομή θα γίνει στις 26 Μαΐου, επέτειος ενός χρόνου.. από τη δολοφονία του George Floyd.
Ο Θ. Σίδερης γράφει σχετικά στα σόσιαλ μίντια: «Είναι εξαιρετικά τιμητικό να είσαι ανάμεσα σε αυτούς τους οκτώ υπέροχους ανθρώπους που ζουν σε μια άλλη ήπειρο και, φυσικά, σε μια άλλη χώρα και που σίγουρα έχουν κάνει κάτι πιο σημαντικό από μένα. Το 10ο βραβείο θα απονεμηθεί στο The Nativity School Faculty and Staff».

Θυμίζουμε επίσης ότι το ντοκιμαντέρ «LET ME BREATHE» που σκηνοθέτησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και του Πρώτου Προγράμματος, Θωμάς Σίδερης, κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ ICAN/HANNA των ΗΠΑ. Είναι το δεύτερο βραβείο που κερδίζει το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, μετά τη βράβευσή του σε διεθνές φεστιβάλ στην πόλη Χάντινγκτον στη Φλόριντα. Επίσης, είναι υποψήφιο για βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ ερευνητικού αστυνομικού ντοκιμαντέρ της Μόσχας, ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης.
Το ντοκιμαντέρ βασίζεται στην αφήγηση της βραβευμένης Αφροαμερικάνας δημοσιογράφου Joyce Davis, που γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στη Νέα Ορλεάνη. Καταγράφει τις ταραγμένες δεκαετίες του ’50 και του ’60 στον αμερικανικό νότο και παράλληλα κάνει αναγωγή στο σήμερα, εξετάζοντας το κοινωνικό ρήγμα στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
Τη μουσική του ντοκιμαντέρ υπογράφει ο βραβευμένος με Grammy Έλληνας συνθέτης Θανάσης Αλατάς.