ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

Μεσολόγγι: Οι εκκλησίες «εκτίναξαν» τον κορονοϊό – «Ουδέν σχόλιον» από τη Μητρόπολη


Σε εστίες υπερμετάδοσης του κορoνοϊού μετατράπηκαν, όπως όλα δείχνουν, οι εκκλησίες του Μεσολογγίου την περίοδο του Πάσχα, με την πανδημία να έχει σημειώσει εκρηκτική αναζωπύρωση.. και την θετικότητα να έχει εκτιναχθεί στο δυσθεώρητο 50%.
Μιλώντας στο STAR ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου Πάνος Παπαδόπουλος, απέδωσε την «εκτίναξη» των κρουσμάτων σε παράνομες συναθροίσεις, στις εκδηλώσεις μνήμης για την Έξοδο του Μεσολογγίου και, κυρίως, στη συνεύρεση των πιστών στους ιερούς ναούς κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο ίδιος απηύθυνε αγωνιώδη έκκληση για άμεση εφαρμογή τοπικού lockdown, καθώς όπως ανέφερε η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως.
Αίσθηση προκαλεί η άρνηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας να απαντήσει σε ερώτηση για το αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. «Δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο. Ο μητροπολίτης δεν επιθυμεί να σχολιάσει το συγκεκριμένο θέμα», ήταν η απάντηση του πρωτοσύγκελου.

Γέμισε το νοσοκομείο, δεν ανοίγουν τα σχολεία

Οι θάλαμοι στο νοσοκομείο Μεσολογγίου έχουν γεμίσει, με αποτέλεσμα πλέον κρούσματα που χρειάζονται νοσηλεία να μεταφέρονται στο Ρίο ή στο Αγρίνιο.
Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης, καθώς και τα ειδικά σχολεία του Δήμου Μεσολογγίου, θα παραμείνουν κλειστά ως την Τετάρτη 12 Μαΐου.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «με την απόφαση του δημάρχου, όπου λαμβάνονται υπόψη το ΦΕΚ της 8ης Μαΐου, οι διατυπωμένες απόψεις αρμοδίων εκπροσώπων φορέων, όπως της Διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και της εισήγησης του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, αποφασίζεται η διακοπή των μαθημάτων των σχολείων έως τις 12 Μαΐου, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης».