ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Ο Γιώργος Χρονάς «με τα πόδια μέχρι την αλήθεια»


Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021, στις 18:00, στην εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια», με την στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου και τη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα.. Χριστακάκη, καλεσμένος είναι ο ποιητής, στιχουργός, συγγραφέας και εκδότης Γιώργος Χρονάς.
Με τα χρονογραφήματα του ταξιδεύουμε σε άλλους τόπους και χρόνους. Μας συστήνει τον Χατζηδάκι, τον Γκάτσο, τον Χριστιανόπουλο, τον Ασλάνογλου, τον Πεντζίκη, τον Βαρβέρη, τον Κατσαρό, τον Άκη Πάνου, τον Τσαρούχη, τον Ταχτσή, την Μαρία Κάλλας, τον Τενεσσί Ουίλιαμς, τον Μάικλ Τζάκσον. Ποιητής των μικρών στιγμών των μεγάλων δασκάλων της τέχνης και των εξαιρετικών αισθημάτων. Ο γιός του εμποράκου στην οδό Αισχύλου στου Ψυρρή, που πουλούσε τσουβάλια και νήματα, ο Γιώργος Χρονάς, μετάτρεψε σε ήρωες των ποιημάτων του και των τραγουδιών του τους αμόρφωτους που ταλαιπωρήθηκαν από τους δήθεν μορφωμένους. Από τον Πειραιά και τα Ταμπούρια βρέθηκε στις εκδόσεις «Οδός Πανός» στα Εξάρχεια, να εκδίδει το ομώνυμο περιοδικό, επί 40 συνεχή έτη. Βρέθηκε στο Τρίτο και στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ, με πρόσκληση του Χατζηδάκι ως ραδιοφωνικός παραγωγός σε εκπομπές λόγου με τον ευφάνταστο τίτλο «Ξενοδοχείο Βαλκάνια». Έγραψε στίχους για 140 τραγούδια, που μελοποιήθηκαν μεταξύ άλλων, από τον Μαρκόπουλο, τον Χατζηδάκι, τον Ανδρέου.