Είμαι σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος, στη Μερκούρη, στο Παγκράτι, πριν από κάνα τριαράκι χρόνια. Ψωνίζω. Φορτώνω καλάθι, τσεκάρω λίστα, έτοιμος είμαι, όλα κομπλέ. Πάω ταμείο..

Και την ώρα που περιμένω στην ουρά, βλέπω την ταμία μου να δείχνει με το δάχτυλο και να λέει στη διπλανή της:
«Κοίτα, κοίτα, ο Καρανίκας»!
Γυρνάω, κοιτάω, όντως έψαχνε ένα ράφι στα πέντε μέτρα απόσταση, παρέα με μια ξανθιά νεαρή. Μάλιστα.
«Κοίτα ύφος, δεν ντρέπεται…», συνεχίζει η ταμίας.
«Δεν έχουν καμία τσίπα, αυτοί…», της απαντάει η διπλανή. Και ξαναγύρισαν στις δουλειές τους.

Ήταν εκείνη η εποχή που είχε αναδειχθεί σε πρόσωπο κομβικό της νέας διακυβέρνησης ο σύμβουλος του Μαξίμου και τον κοπάναγε πρωί βράδυ η αντιπολίτευση. Για όλα τα ζόρια που τράβαγε η πατρίδα, για όλα τα δεινά του ελληνικού λαού, για όλα τα βάρη που της είχε φορτώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Καρανίκας έφταιγε. Είχανε βρει μάλιστα και κάτι μπουρδίτσες που είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη Μενεγάκη και τις είχαν κάνει σημαία για το πώς ο Τσίπρας γύρισε την πλάτη στην αριστεία κι έμπασε στο ιερό των ιερών έναν τζαζεμένο λάτρη των πρωινάδικων. Έναν τύπο που δήλωνε γκαρσόνι, αν έχεις Θεό, και ήταν και ανυπότακτος βόηθα Παναγία μου. Κι ακόμη χειρότερα, καθόταν κι έγραφε στο βιογραφικό του ότι «η καριέρα είναι χολέρα». Τζάμπα φωνάζαμε α και ου, τόσα χρόνια στα Πανεπιστήμια;

Απ’ τον ουρανό σταλμένος ήταν για την αντιπολίτευση ο Καρανίκας, μιας και στο πρόσωπό του ανακάλυψε τον πιο εύκολο στόχο για αδιάκοπες και αδυσώπητες επιθέσεις στον εσμό των άπλυτων Συριζαίων. Και αναπνοή να έπαιρνε και πλευρό στον ύπνο του να άλλαζε και στον Βασιλόπουλο για ψώνια να πήγαινε, ξεσηκώνονταν η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ και βγάζανε πύρινες ανακοινώσεις. Κι όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε μπει μπροστά για να τρέξει η καλλιέργεια της κάνναβης στη χώρα, μεταμορφώθηκε πλέον στον νούμερο ένα διαφθορέα της νεολαίας μας. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα…

Βλέπε την ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης», όπου ο υπουργός Ανάπτυξης  έκανε μια κωλοτούμπα άξια θαυμασμού κι απ’ τον Αλέξη Κωστάλα ακόμη. Απολαύστε υπεύθυνα:

«Το 2018 κάναμε λάθος! Δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε την φαρμακευτική κάνναβη και στην πορεία του χρόνου καταλάβαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μετάσχει (σε αυτό το εγχείρημα) και δεν έχει κανέναν μελανό σημείο, καμία ηθική μομφή».

Δεν το σταμάτησε εκεί όμως και τα τσίτωσε τα γκάζια συνεχίζοντας:

«Να αναγνωρίσουμε τη συμβολή στη συζήτηση του κ. Καρανίκα!  Έχουμε συγκρουστεί, ωστόσο, στην περίπτωση της φαρμακευτικής κάνναβης είμαι ειλικρινής:  η παρουσία Καρανίκα ήταν θετική και το γεγονός ότι πολέμησε γι’ αυτό τον τιμά».

Και κάπως έτσι αγόρια και κορίτσια ασκείται η πολιτική στην Ελλάδα. Τον σκίζεις τον άλλον, τον στουμπάς, τον γκουρλώνεις που λέμε και στο Τρίκαλο και ύστερα του πατάς ένα γλείψιμο τύφλα να ‘χει η γάτα με τα γατάκια της. Τουλάχιστον ο Άδωνις είχε τα σκώτια να βγει και να δηλώσει mea culpa κι αυτό οφείλει να του το αναγνωρίσει κανείς. Κάτι άλλα καϊνάρια που χτίσανε προφίλ πάνω στην καμπούρα του Καρανίκα, θα παραδεχτούνε ποτέ την καφρίλα τους ή απλώς θα ψάξουν για καινούριο θύμα;

Υ.Γ. 1: Όπως διαβάζω στο Libre, «ο Νίκος Καρανίκας συνετέλεσε και στη διαμόρφωση του παρόντος νομοσχεδίου. Από το γραφείο του  Άδωνι Γεωργιάδη τον αναζήτησαν και εκείνος κατέβηκε στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη όπου ζει εδώ και ενάμισι έτος».
Να ήμουνα μπροστά ρε φίλε την ώρα που σήκωσε το τηλέφωνο και άκουσε «καλημέρα σας, από το υπουργείο Ανάπτυξης σας παίρνουμε»!

Y.Γ. 2: Γίνεται όλο και καλύτερο:
Όπως δήλωσε στο «Κόκκινο 105,5» ο Νίκος Καρανίκας, του τηλεφώνησε και ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης για να του ζητήσει συγγνώμη!

-το κείμενο του Χρήστου Ξανθάκη είναι από το newpost