ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Έντεκα νεκροί από επίθεση ενόπλων σε σχολείο στη Ρωσία


Ενοπλη επίθεση σημειώθηκε σε σχολείο του Καζάν, πρωτεύουσας του Ταταρστάν στη Ρωσία, περίπου 700 χλμ.ανατολικά της Μόσχας, όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ και αναμεταδίδουν τα διεθνή.. πρακτορεία. Ήταν η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις αργίες Πρωτομαγιάς και επετείου της επικράτησης των Σοβιετικών δυνάμεων επί των Ναζί.
Αρχικά έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον εννέα είναι οι νεκροί, εκ των οποίων οκτώ μαθητές και ένας εκπαιδευτικός. Άλλα δέκα άτομα έχουν τραυματιστεί, με τέσσερα από αυτά να νοσηλεύονται. Αργότερα, ρωσικά ΜΜΕ ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών σε 11, αναφέροντας μάλιστα ότι κάποια από τα θύματα έχασαν την ζωή τους πέφτοντας από παράθυρα ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν.
Αντίστοιχα, δημοσιεύματα ανέφεραν αρχικά ότι ο δράστης είναι ένας, έφηβος και έχει συλληφθεί, ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι υπάρχει δεύτερος δράστης ο οποίος «εξουδετερώθηκε». Δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρο της επίθεσης.
Στα social media και σε ΜΜΕ κυκλοφορούν πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο, η πιστότητα των οποίων δεν μπορεί άμεσα να πιστοποιηθεί πλήρως.


Οι πληροφορίες αυτές συντείνουν στο ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν τις τάξεις τους πηδώντας από τα παράθυρα, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.
Υπάρχει επίσης αναφορά σε έκρηξη που σημειώθηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης.
Η επίθεση φέρεται να έγινε από δύο άνδρες ενόπλους, στο σχολείο 175. Αρχικά υπήρξαν πληροφορίες ότι πρόκειται για μαθητές, αλλά στη συνέχεια κυκλοφόρησε όνομα ενός 19χρονου.
Μαθητής 15 ετών φέρεται να δήλωσε ότι «αρχικά μας έβγαλαν έξω, μας είπαν να κλειδωθούμε σε τάξη, κλειδωθήκαμε. Μετά ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη και σε ένα λεπτό ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί».