ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Λαϊκοί παλαιστές στην Αφύλαχτη Διάβαση: Τζιμ Λόντος


Δοξάστηκε ως λαϊκός ήρωας και το όνομά του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και σε άλλες 36 χώρες. Το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας παρουσιάζει την.. Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, στις 15:00, στο πλαίσιο της εκπομπής «Αφύλαχτη Διάβαση», ένα συναρπαστικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Τζιμ Λόντο, η ζωή και η ιστορία του οποίου διατρέχει το μεγαλύτερο μέρος του 20ού αιώνα.
Ο Τζιμ Λόντος, παιδί μιας πάμφτωχης αγροτικής οικογένειας, επιβιβάστηκε σε ένα ατμόπλοιο στις αρχές του 1910 και από την Πειραιά βρέθηκε στην Αμερική αναζητώντας την τύχη του. Από εκεί και μετά η ζωή αυτού του λαϊκού ήρωα μοιάζει με παραμύθι. Έγινε τραγούδι από τον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Παναγιώτη Τούντα και χαρακτηρίστηκε ως «Ηρακλής» μετά τον θρυλικό αγώνα του με τον Ρωσοπολωνό γίγαντα Κόλα Κβαριάνι, σε έναν αγώνα που διοργάνωσε ο Πανιώνιος, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση του Σταδίου Ν. Σμύρνης.
Έρευνα-τεκμηρίωση-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης
Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8
Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, ώρα 15:00-16:00
Εκπομπή: «Αφύλαχτη διάβαση»