ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Επίθεση Αδωνη στην Eφημερίδα των Συντακτών


Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε χθες μέσω τουίτερ στην «Εφ.Συν.» επειδή δεν βρήκε της αρεσκείας του ερώτηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας Δημήτρη Αγγελίδη σε.. συνέντευξη με την Ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον στο Οκονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Η Εφημερίδα των Συντακτών γράφει σχετικά:
«Καμία έκπληξη για την κυβέρνηση της λίστας Πέτσα. Καμία έκπληξη και για ορισμένους φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους που θέλησαν να κάνουν υποδείξεις δημοσιογραφίας, ζητώντας εχέγγυα εθνικοφροσύνης.
Το ενδιαφέρον στην ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη είναι ότι παραδέχεται ο ίδιος «τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο», αυτές που η κυβέρνηση αρνείται με αφορισμούς περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου, χωρίς να διεξάγει καμία σοβαρή και ανεξάρτητη έρευνα. Ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να είναι μαθημένος στη συγκάλυψη και να νομίζει ότι δεν τον βλέπει κανείς όταν βάζει βαθιά το κεφάλι στην άμμο, αλλά δεν μπορεί να κρυφτεί.
Οπως δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υπεκφυγές και γενικόλογους αφορισμούς οι αρμόδιοι υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Πλακιωτάκης και Νότης Μηταράκης, οι οποίοι έκαναν πως δεν κατάλαβαν το ξεκάθαρο αίτημα της επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, σε επιστολή της που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη: «Σας καλώ επιτακτικά να βάλετε τέρμα σ’ αυτές τις πρακτικές και να διασφαλίσετε ότι θα διεξαχθούν ανεξάρτητες και αποτελεσματικές έρευνες για όλες τις κατηγορίες επαναπροωθήσεων και κακομεταχείρισης από μέλη των σωμάτων ασφαλείας στο πλαίσιο τέτοιων επιχειρήσεων».
Η επίτροπος χαρακτήρισε «πολυάριθμες και αξιόπιστες» τις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις, επικαλέστηκε τις σχετικές αναφορές του Συνηγόρου του Πολίτη, της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Υπατης Αρμοστείας και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την αύξηση των αναφορών, έθεσε ζήτημα παραβίασης των διεθνών συμβάσεων και υπογράμμισε ότι την «ανησυχεί βαθιά ότι η επίσημη αντίδραση των ελληνικών αρχών είναι απλά να αρνούνται τις καταγγελίες για επαναπροωθήσεις, παρά το εξαντλητικό σώμα στοιχείων που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια».
Για αυτή την επισήμανση πρέπει να ντρέπεται ο κ. Γεωργιάδης, αλλά και η κυβέρνηση, που με τη στάση της εκθέτει σοβαρά τη χώρα και την καθιστά υπόλογη στους διεθνείς οργανισμούς και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Εφ.Συν.»