ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

«Nutrition-Joys and sorrows of eating»: νέα σειρά ντοκιμαντέρ για την διατροφή, στην ΕΡΤ3


Την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 ξεκινά η σειρά ντοκιμαντέρ «Nutrition-Joys and sorrows of eating/Φάκελος Διατροφή» που θα προβάλλεται καθημερινά στις 15:30 και θα ολοκληρωθεί σε.. 12 ημίωρα επεισόδια.
Τα τελευταία χρόνια, η ενδελεχής μελέτη της διατροφής έχει εξελιχθεί σε τάση. Η ευεξία της πέψης απογειώνεται χάρη σε νέα συστατικά, ενώ υποστηρίζεται από την επιστήμη.
Τεχνολογικά επιτεύγματα, από φορητές συσκευές παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης έως και τεστ DNA ή μικροβιώματος, θα έχουν ως αποτέλεσμα τη ζήτηση για εξατομικευμένη διατροφή. Τα τρόφιμα είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά τι γίνεται αν το φαγητό μάς κάνει να αρρωσταίνουμε; Σε αυτήν τη σειρά ερευνάται σε βάθος η διατροφή και ανακαλύπτουμε ότι ορισμένα τρόφιμα είναι καλύτερα απ’ όσο δείχνουν. Στα δώδεκα επεισόδια μαθαίνουμε διατροφικά μυστικά, για το ψωμί, τα φύκια, τα σκουλήκια, τα καρύδια καθώς και για το φαγητό του μέλλοντος, τα καλά και τα κακά λίπη, τη ζάχαρη και τα υποκατάστατά της, τη νηστεία ως θεραπεία, τις βιταμίνες, τη λακτόζη και τη γλουτένη, τα ζωικά βιολογικά προϊόντα, την εξατομικευμένη διατροφή, την παχυσαρκία στην Ασία, τις υπερτροφές (superfoods) και τα φαγητά-πρόκληση.