ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Το πρωινό της ΕΡΤ αξίζει


Πανηγυρικό δελτίο Τύπου έβγαλε η ΕΡΤ επειδή έπειτα από μήνες πτώσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, είχε κι έναν μήνα, τον Απρίλιο, με άνοδο. «Περισσότεροι από 285.000 τηλεθεατές.. παρακολούθησαν, σε καθημερινή βάση, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, στις 21:00, τον μήνα Απρίλιο», λέει η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της. Και συνεχίζει: «Αποτέλεσμα της προσπάθειας για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση ήταν το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 να ξεπεράσει σε τηλεθέαση το δελτίο ειδήσεων του OPEN, το οποίο παρακολούθησαν 262.000 τηλεθεατές και το δελτίο ειδήσεων του MEGA, με 217.513 τηλεθεατές». Και καταλήγει, μεταξύ άλλων: «Ο μέσος όρος τηλεθέασης των δελτίων ειδήσεων στις 12:00, αλλά και στις 15:00, όπως και των ενημερωτικών εκπομπών τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα, βρίσκονται σταθερά πάνω από τον συνολικό μέσο όρο της ΕΡΤ1, σημειώνοντας ακόμα και διψήφια ποσοστά».
Αυτό που αποφεύγει να πει η ΕΡΤ είναι ότι τα δελτία ειδήσεων παίζουν σε ώρες που δεν υπάρχει ενημερωτικός ανταγωνισμός. Στις 9 το βράδυ π.χ. όλα τα άλλα κανάλια προβάλουν ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Αν θέλει κάποιος να ενημερωθεί εκείνη την ώρα θα καταφύγει αναγκαστικά στην ΕΡΤ. Και επειδή πλέον νυχτώνει πιο αργά, το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ κερδίζει τηλεθεατές.
Ας δούμε τα νούμερα των κεντρικών δελτίων μία τυχαία ημέρα του Απριλίου, στις 19:
1) ΑΝΤ1 (Νίκος Χατζηνικολάου): 15,9%
2) ALPHA (Αντώνης Σρόιτερ): 15,4%
3) STAR (Μάρα Ζαχαρέα): 14,6%
4) ΣΚΑΪ (Σία Κοσιώνη): 13,5%
5) OPEN (Νίκη Λυμπεράκη): 10,1%
6) MEGA (Ράνια Τζίμα): 5,5%
7) ΕΡΤ1 (Αντριάνα Παρασκευοπούλου): 4,4%
H καλύτερη ειδησεογραφική εκπομπή της ΕΡΤ και η πιο ισορροπημένη θα λέγαμε, είναι η πρωινή με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά, το «…από τις έξι». Και επιτυγχάνει και τα μεγαλύτερα νούμερα. Την προηγούμενη Τετάρτη 5 Μαΐου έκανε 9,8%. Οι «Συνδέσεις» που ακολουθούν μετά, πάντα στην ΕΡΤ1, έκαναν 5,3%. Τα μισά δηλαδή. Το «φλΕΡΤ» το απόγευμα μόλις 4,1%. Και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων κολλημένο στην τελευταία θέση, στο 5,3%.
- από το e-tetradio