ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Μια ζωή, μια στιγμή

Αυτή τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, στις 23:00, στην ΕΡΤ1, ο Πάνος Χαρίτος και η εκπομπή «Roads» ανοίγουν τον φάκελο «Οδική ασφάλεια» στην Ελλάδα τού 2020.
Η χώρα μας κατέχει μία από τις υψηλότερες αρνητικές επιδόσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της οδικής ασφαλείας, ενώ μόνο η Κρήτη έχει τους περισσότερους νεκρούς σε τροχαία ανά εκατομμύριο.. κατοίκων στη Γηραιά Ήπειρο.
Τα στατιστικά προκαλούν τρόμο. Ωστόσο, η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει όσους αφαιρούν ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο με ένα νομικό πλαίσιο «χάδι».
Επιχειρώντας να αποτυπώσει τα δεδομένα της οδικής ασφάλειας, ο Πάνος Χαρίτος ταξίδεψε στην Κρήτη και συνομίλησε με στελέχη της Περιφέρειας, δημάρχους αλλά και απλούς πολίτες για την αρνητική πρωτιά της μεγαλονήσου. Επίσης, συνομίλησε με γονείς που ο χρόνος γι’ αυτούς σταμάτησε και το χαμόγελο σβήστηκε διά παντός, όταν η ζωή του παιδιού τους χάθηκε σε μια στιγμή παράνοιας, υπερβολής ή οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, κι από τότε τα χρόνια κυλούν βασανιστικά εν αναμονή μιας δίκης για την απόδοση δικαιοσύνης, η οποία, όμως, δεν θα αναπληρώσει στο ελάχιστο την απώλεια του ανθρώπου τους.
Σενάριο-παρουσίαση: Πάνος Χαρίτος
Σκηνοθεσία: Περικλής Αγγελόπουλος
Διεύθυνση παραγωγής: Παναγιώτης Κατσούλης
Αρχισυνταξία: Αφροδίτη Ζούζια-Τζένη Τσιροπούλου
Παραγωγή: Image Technology