ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Γεραπετρίτης: «Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερους νεκρούς»!

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ:
«Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%. Άρα σκοπός δεν είναι να μεγιστοποιήσουμε εκείνους που μένουν στην ειδική.. θεραπεία σκοπός μας είναι να απομειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και προσπαθώντας όσο το δυνατόν να έχουμε μια κοινωνική αποστασιοποίηση.»
Την ώρα όπου η διαθεσιμότητα των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη είναι στο 99% (δηλαδή στην ουσία δεν υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ), αυτή η δήλωση αποτελεί πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα και την κοινή λογική. Αυτή τη στιγμή είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε περισσότερες ΜΕΘ γιατί μπορεί εντός τους η θνητότητα να είναι 50%, αλλά εκτός τους δεν υπάρχει ούτε καν αυτή η πιθανότητα του 50%. Μας λείπουν ΜΕΘ, δεν μας περισσεύουν –δηλαδή για όνομα τώρα, για ποιο πράγμα πρέπει να επιχειρηματολογούμε.
Πέραν τούτου, όταν η πληρότητα των ΜΕΘ φτάνει στο 99%, δεν υπάρχει αμφιβολία για την αποτυχία τη κυβέρνησης να πάρει στο σωστό χρόνο τα αναγκαία μέτρα και να επιτηρήσει τη δέουσα εφαρμογή τους, ώστε να μη φτάσει το ΕΣΥ στο όριο. Συμβαίνει τώρα αυτό που έπρεπε πάση θυσία να μη συμβεί. Οι υπουργοί έχουν την πολιτική ευθύνη να φέρνουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Δεν είναι δημοσιολόγοι πανελίστες που σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Χτες ο Άδωνις πανηγύριζε που τα έχουμε πάει καλύτερα από το Βέλγιο και ο Κοντοζαμάνης δήλωνε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση τα έχει πάει περίφημα. Σήμερα ο Γεραπετρίτης είπε αυτό το απίστευτο με τις ΜΕΘ. Η αλαζονεία που επιδεικνύουν οι κυβερνώντες στην κορύφωση της κρίσης, εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο γιατί κώφευσαν στις προειδοποιήσεις και δεν έκαναν την κατάλληλη προετοιμασία για το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.