ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Παρατείνεται το lockdown μέχρι 7 Δεκεμβρίου


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού παρατείνονται μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί.
«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μία σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα. Προς το παρόν παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για τον κορωνοϊό μέχρι και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια του briefing.
Υπογράμμισε επίσης ότι απαγορεύεται η ανταλλαγή επισκέψεων. Συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στην Πάτρα εν όψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, καλώντας να μην γίνει ακόμα μία μεγάλη γιορτή «αφορμή για υπερμετάδοση».
Οπως είπε, οι πιο επιβαρυμένες περιοχές είναι: Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαϊα και Λέσβος, ενώ τόνισε ότι «τα επόμενα βήματα θα ανακοινωθούν όταν υπάρχουν περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας».