ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Ούτε οι καναλάρχες...

* Για κάποιο μυστήριο λόγο ήταν Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης το περασμένο Σάββατο και βγήκε ο Πέτσας και τα είπε:
«Η αντικειμενικότητα, η ισότητα και η ποιότητα αποτελούν τις αξίες τις οποίες θα συνεχίσουμε να περιφρουρούμε απολαμβάνοντας ό,τι τηλεοπτικά συναρπαστικό μας επιφυλάσσει για το μέλλον η ψηφιακή πρόοδος».
* Γνωστά και τετριμμένα δηλαδή.. και μια ζωή τα ίδια και τα ίδια, μη θίξουμε καμιά υπόληψη. Αλλά είχε κι άλλα το μενού, μιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει φούριες αυτές τις μέρες. Με δικά του λόγια:
«Η Ελληνική τηλεόραση, 54 χρόνια μετά την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της, συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους τηλεθεατές της».
* Πράγμα το οποίον, συγγνώμη, αλλά δεν θα το έλεγαν ούτε οι καναλάρχες. Για σωστή μπίζνα θα μιλάγανε, για ομαδική δουλειά, για ελπιδοφόρα αποτελέσματα, για «υπηρεσίες υψηλού επιπέδου» όμως, δεν νομίζω. Εκτός κι αν ο κύριος Στέλιος αναφερόταν στο Netflix…
* Eίπε πάντως και κάτι ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Η Κυβέρνηση με τη διαμόρφωση ευνοϊκών προϋποθέσεων για επενδύσεις στα οπτικοακουστικά μέσα - όπως η μείωση του μη-μισθολογικού κόστους της εργασίας (φόροι και εισφορές), η μεγαλύτερη ευελιξία στην απασχόληση και η ενίσχυση των επιδοτήσεων μέσω του ΕΚΟΜΕ - στηρίζει την τηλεόραση και τους ανθρώπους της».
* Τα κανάλια τα στηρίζει όντως. Τους εργαζόμενους, ωστόσο, πώς θα τους στηρίξει όταν θα κατεβάσει σε 280 τις 400 θέσεις εργασίας σε κάθε δίαυλο;
Με επιμορφωτικά προγράμματα για να μάθουν μια καινούρια τέχνη;
* Και επί τη ευκαιρία:
Από πού κι ως πού μετράμε ως «επένδυση» για τα κανάλια τα λεφτά που δίνουν για τα προγράμματά τους; Θα μπορούσαν άραγε να εκπέμψουν και χωρίς πρόγραμμα έτσι yolo; «Χιόνια» που λέγανε και παλιότερα, όταν κρέμαγε η εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης και βλαστήμαγαν μικροί και μεγάλοι!
Έτσι όπως πάμε, σε λίγο θα βαφτίζουμε «επενδύσεις» και τις βενζίνες που βάζουν τα βανάκια για τα λινκ…

- από τη στήλη του Χρήστου Ξανθάκη medioΠΙΛΑΦΟ στο newpost