ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Κοπιάρει Ψυχάρη ο Τσίπρας

Το ανέκδοτο-εύρημα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή με τις “τρεις επιστολές” δεν ήταν αναμφίβολα πρωτότυπο καθώς το χρησιμοποιούσε συχνά ο πρώην εκδότης του “Βήματος” Σταύρος Ψυχάρης.
Ο "Βηματοδότης" που σίγουρα γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα από τον παλιό ΔΟΛ έγραψε: «Να σημειώσω ότι ήταν το αγαπημένο εύρημα του Σταύρου Ψυχάρη, το.. χρησιμοποιούσε στα άρθρα του στο «Βήμα» σε περιόδους που ένας πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του βρίσκονταν σε αποδρομή».
Μια τέτοια δημόσια υπενθύμιση έγινε το 2003 από τον Σταύρο Ψυχάρη -στο «Βήμα»- για τον Κ. Σημίτη: Ένας πρωθυπουργός βρήκε στο γραφείο του μόλις ανέλαβε τρεις αριθμημένες επιστολές από τον προκάτοχό του. Με την παρότρυνση να τις ανοίξει με τη σειρά στα δύσκολα. Μόλις ζορίστηκε ανοίγει την πρώτη και διαβάζει: «Ρίξτα σε μένα». Όταν αναγκάστηκε να ανοίξει τη δεύτερη, η συμβουλή ήταν: «Απέλυσε τον υπουργό». Στην τρίτη επιστολή, ο προκάτοχός του τον συμβούλευε: «Άρχισε να γράφεις τις δικές σου επιστολές…».
Χρησιμοποιήθηκε, δε, και στην τελευταία φάση της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή πάλι από τον Σταύρο Ψυχάρη. 
Την θυμήθηκε, δε, πρόσφατα και ο αρθρογράφος Γιώργος Λακόπουλος στο anoixtoparathyro.