ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Έλενα Ακρίτα: «Σέβομαι τον Μίκη. Ο,τι είχα να γράψω το έγραψα»

Tα σχόλια της Μαργαρίτας Θεοδωράκη και η απάντηση

Με μία νέα ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα απάντησε στα σχόλια της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη, που άσκησε κριτική στη δημοσιογράφο για τα όσα είχε γράψει προ ημερών.
«Η κ. Μαργαρίτα Θεοδωράκη σε κείμενό της εξαπολύει κατάρες προς πάσα κατεύθυνση και χρησιμοποιεί υβριστικούς χαρακτηρισμούς για.. μένα. Δεν μπορώ και δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό το επίπεδο. Σέβομαι τον Μίκη Θεοδωράκη. Σέβομαι το εργο του, την ιστορία του, την υστεροφημία του. Ό,τι είχα να γράψω το έγραψα. Δεν επανέρχομαι. Εκτός αν προκληθώ. Να είναι καλά η γυναίκα, τίποτα άλλο» έγραψε η Έλενα Ακρίτα.
Σημειώνεται ότι σε μακροσκελή της ανάρτηση στο Facebook, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη απάντησε σε εκείνους που την πλήγωσαν αναφέροντας και την Έλενα Ακρίτα.
«Καλά δεν περίμενα να είσαι τόσο κουτσομπόλα! Έγινες κατίνα! Εγώ που σε θαύμαζα πάντα από παιδάκι, διάβαζα πάντα όλα τα γραπτά σου. Δεν σε θαυμάζω πια. Σε λυπάμαι. Κάνεις πολύ κακό στον πατέρα μου 95 χρονών, εσύ που γράφεις όλες αυτές τις αηδίες. Συμπεριφέρεσαι μ' εμάς σαν πλύστρα. Σε λυπάμαι για το χαμηλό επίπεδο που έχεις πέσει. Ή μήπως σε παρέσυραν; Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των κανίβαλων, ανθρωποφάγων! Και κάτι ακόμη: δεν αγαπάς τον πατέρα μου» έγραψε, μεταξύ άλλων, για την Έλενα Ακρίτα.
Η Μαργαριτα Θεοδωρακη παρέθεσε όμως και απόσπασμα από το άρθρο της Ελενας Ακρίτα στα ΝΕΑ  κάνοντας λόγο για ένα σωστό δημοσίευμα. Ακολουθεί το απόσπασμα:
Αναψε και κόρωσε η δημοσιογραφία της πλάκας. Ακριτα, επιπόλαια χωρίς ίχνος ρεπορτάζ έκαναν viral τον διασυρμό ενός ανθρώπου. Φωτιές έβγαλαν τα πληκτρολόγια, όλοι ήξεραν, όλοι είχαν αποψάρα, όλοι δίκαζαν και καταδίκαζαν. Μέχρι που κυκλοφόρησε ράδιο αρβύλα ότι στις συναυλίες που έκανε επί χούντας στο εξωτερικό, αυτός λέει κοιμόταν σε σουίτες και το συγκρότημά του σε κουρελούδες. Σόρι που θα σας το χαλάσω αλλά υπήρξα αυτόπτις μάρτυς. Στα δεκαέξι μου χρόνια ο Μίκης με πήρε μαζί του σε μια περιοδεία που έκανε στη νότια Γαλλία και στο Παρίσι. Ούτε σε σουίτες κοιμόταν ο ίδιος (δεν τα γούσταρε κιόλας όλα αυτά), ούτε σε κουρελούδες το συγκρότημά του.
Μέναμε όλοι στο ίδιο ξενοδοχεία, τρώγαμε στο ίδιο τραπέζι, ήμασταν μια παρέα. Μάρτυρες η ορχήστρα του, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Πέτρος Πανδής και η Αφροδίτη Μάνου – η τελευταία μπορεί να το επιβεβαιώσει. Μίκη, άκου να τελειώνουμε. Μαθαίνω ότι είσαι τόσο πικραμένος από όλο αυτό, που θέλεις να φύγεις από την Ελλάδα. Δεν θα φύγεις, δεν θα πας πουθενά. Θα μείνεις εδώ που σε αγαπάμε. Και σε αγαπάμε με όλα τα σωστά και τα λάθη – γιατί εμείς βλέπεις είμαστε οι σούπερ αλάνθαστοι. Μίκη, η υστεροφημία σου θα αγνοήσει τις μικρότητες και θα καλπάσει στο μέλλον μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Σε αγαπάμε Μίκη. Κι όσοι σε γνωρίσαμε, σε αγαπάμε ακόμα πιο πολύ. Γιατί ευλογήθηκε ο δρόμος μας και συναντηθήκαμε, όχι μόνο με έναν σπουδαίο δημιουργό, αλλά με έναν άνθρωπο γεμάτο καλοσύνη και γενναιοδωρία ψυχής. Τα σέβη μου. Και τα φιλιά μου.