ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Διευκρινίσεις από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ για την φαρμακευτική αγωγή στον Αρχιεπίσκοπο

Η πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), κα Ματίνα Παγώνη, μίλησε την Πέμπτη στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Ζούμε Αληθινά» με το δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Αναφερόμενη στη φαρμακευτική αγωγή που δόθηκε στον Αρχιεπίσκοπo:.. Νομίζω δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κάποιος με τι πρωτόκολλα δίνουνε στους ασθενείς. Να ξέρετε ότι η ομάδα που παρακολουθεί τον κάθε άρρωστο παρακολουθεί εξίσου είτε είναι επώνυμος είτε δεν είναι και δίνει την φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να δώσει. Εκεί έχει γίνει μια σύγχυση γιατί όταν ερωτήθηκα ξεκίνησε η ερώτηση «από πληροφορίες λέγονται» και απάντησα «από πληροφορίες αν λέγονται, βεβαίως υπάρχουν τα μονοκλωνικά που δόθηκαν στον Τραμπ αλλά έχουμε και εδώ μελέτες με μονοκλωνικά». Εννοούσαμε τα μονοκλωνικά που έχουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα. Τώρα η κα Κοττανίδου διευκρίνισε ότι δεν έχουν δοθεί αυτά τα μονοκλωνικά και είπε το θέμα της αγωγής, νομίζω ότι έχει τελειώσει.

Επίσης η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ανέφερε: «Περίπου 7 - 14 Δεκεμβρίου είναι η κομβική εβδομάδα», ενώ αναφορικά με την άρση του lockdown τόνισε πως «είναι δύσκολο να ανοίξουν όλα». Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε ότι είναι «ανησυχητικοί οι αριθμοί νεκρών και διασωληνωμένων» και πως υπάρχει μείωση στα κρούσματα «όμως δεν έχουμε φτάσει σε τέτοιο βαθμό που να μπορούμε να ανοίξουμε».
Όσον αφορά στη θεραπεία που ακολούθησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, και τις δηλώσεις της σχετικά με το φάρμακο που ήρθε από τις ΗΠΑ, η κυρία Παγώνη είπε πως αυτές παρερμηνεύθηκαν δήλωσε: «Ο κάθε ασθενής είναι ίδιος για τους γιατρούς. Δεν υπάρχει διαχωρισμός. Η θεραπεία του Αρχιεπισκόπου είναι θέμα των γιατρών του... Μονοκλονεϊκές θεραπείες έχουμε κι εδώ Εγινε κάποια σύγχυση».