ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Προσπάθεια φίμωσης των βουλευτών της Αριστεράς

Νομικά τερτίπια από τη Ν.Δ. με την άρση ασυλίας της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου

Πρωτοφανής προσπάθεια φίμωσης των βουλευτών υποκρύπτεται πίσω από την επιλογή της Ν.Δ., με τη βοήθεια της Ελληνικής Λύσης, να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας της Αγγελικής Αδαμοπούλου. Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 διώκεται.. για τοποθέτησή της εντός της Βουλής, ζήτημα που αποτελεί τον πυρήνα των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του βουλευτή και την ουσία της ύπαρξης της βουλευτικής ασυλίας. Η Ν.Δ. προσπαθεί με νομικά τερτίπια να παρακάμψει το σύνταγμα προκειμένου να εκφοβίσει τους βουλευτές της Αριστεράς και μάλιστα στην κρίσιμη αυτή περίοδο της έντασης της καταστολής των αντιδράσεων στα αδιέξοδα των κυβερνητικών πολιτικών.
Η Α. Αδαμοπούλου μηνύθηκε από την Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κεντρικής Μακεδονίας γιατί στη Βουλή επισήμανε ότι αστυνομικά όργανα, υποδυόμενοι τους «μπαχαλάκηδες», λειτουργούν ως προβοκάτορες για να διαλύσουν τις διαδηλώσεις. Παρόμοιες τοποθετήσεις έχουν γίνει βέβαια πολλές φορές από βουλευτές της Αριστεράς, αλλά και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Η μήνυση των συνδικαλιστών αστυνομικών αφορά συκοφαντική δυσφήμιση και είχε ως ξεκάθαρο στόχο να παρακαμφθεί η προστασία του συντάγματος στην ελευθερία έκφρασης των βουλευτών, καθώς η συκοφαντική δυσφήμιση αποτελεί τη μόνη εξαίρεση βάσει της οποίας μπορεί να διωχθεί ένας βουλευτής.

-από ρεπορτάζ του Κώστα Παπαγιάννη στην «Αυγή» / ολόκληρο ΕΔΩ