ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Ο αγώνας για την εξάλειψη της βίας είναι διαρκής και αφορά όλη την κοινωνία


Η γυναίκα θύμα της βίας, σωματικής, ψυχολογικής, οικονομικής. Θύμα σεξουαλικής επίθεσης, βιασμού, θύμα ενδοοικογενειακής βίας. βίας σε χώρους εργασίας και βίας μέσα στην κοινωνία. Οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα του πολέμου, της μετανάστευσης, του σύγχρονου δουλεμπορίου.
Γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, οικονομικής επιφάνειας και εθνικότητας είναι.. θύματα βίας, ακόμη και της πιο ακραίας μορφής έμφυλης και σεξιστικής βίας αυτή της γυναικοκτονίας. Μια τέτοια δολοφονία συνέβη μόλις πριν λίγες ημέρες στη Λακωνική Μάνη, μία τέτοια δολοφονία αφορούσε τη νεαρή συντοπίτισσά μας Ελένη Τοπαλούδη στη Ρόδο και τόσες άλλες.
Οι γυναικοκτονίες δεν αφορούν τόπους μακρινούς και ανθρώπους ξένους, αλλά όλους και όλες εμάς. Πρόκειται για ένα σοβαρότατο πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας, πέρα από τοπικά όρια. Πρόκειται για ένα θέμα παγκόσμιο που οι κοινωνικές συνθήκες, η οικονομική αστάθεια της παγκοσμιοποίησης το επιβαρύνουν περισσότερο.
Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη και η δράση μας πρέπει να είναι ουσιαστική. Να προαχθούν οι απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις για την εξασφάλιση της λειτουργίας των δομών που καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, γιατί η βία κατά των γυναικών συνιστά ειδεχθές έγκλημα και ταυτόχρονα παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με σοβαρότατες συνέπειες τόσο για τις γυναίκες όσο και για την ποιότητα της δημοκρατίας μας.
"Μίλα γι' αυτό, μη φοβάσαι!"

Νατάσα Γκαρά
Βουλευτής Έβρου, Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ