ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

«Ο Αρχιεπίσκοπος έλαβε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα όπως ο Τραμπ»


Τι είπε η η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη

Στην αποκάλυψη ότι στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο χορηγείται η θεραπεία που είχε λάβει και ο Ντόναλντ Τραμπ, προχώρησε σήμερα το πρωί η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
Η κυρία Παγώνη τόνισε  ότι είναι.. αισιόδοξα τα νέα για τη θεραπεία και χαρακτήρισε σημαντική την εξέλιξη της έρευνας για τα μονοκλωνικά αντισώματα. Είναι μάλιστα, αυτό που χορηγήθηκε και στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ σημείωσε, ενώ επιβεβαίωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι τέτοια θεραπεία δόθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. "Παράλληλα, συνεχίζεται η μελέτη της θεραπείας πλάσματος, που έχει ξεκινήσει από τη χώρα μας¨ πρόσθεσε μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104.6. 
Πάντως σημειώνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να εξέλθει από το νοσοκομείο έως το τέλος της εβδομάδας, στην περίπτωση που τα νέα για την κατάσταση της υγεία του είναι συνεχώς καλά. Επίσης εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος που νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό.

«Μετά τις γιορτές ας ανοίξουν τα σχολεία»

Για την άρση των lockdown, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104.6,  η κυρία Παγώνη δεν έκρυψε την ανησυχία της ότι είναι πιθανό να παραταθεί, καθώς ακόμα η κατάσταση δεν έχει σταθεροποιηθεί, σημείωσε όμως ότι είναι σημαντικό να κινηθεί η αγορά για λόγους οικονομίας. Για τα σχολεία, εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχει νόημα να ανοίξουν για μία εβδομάδα, καθώς υπάρχει το πρόβλημα της κινητικότητας των γονιών και των παππούδων που θα κάνουν μετακινήσεις και θα προκαλούν συνωστισμούς. «Μετά τις γιορτές ας ανοίξουν τα σχολεία» είπε χαρακτηριστικά. Προειδοποίησε δε ότι ένα τρίτο κύμα πάντα έρχεται στις πανδημίες και συνήθως, είναι πιο ήπιο από το δεύτερο. "Για να γίνει όμως αυτό, να είναι πιο ήπιο, πρέπει να προσέξουμε ειδικότερα στις γιορτές". 
Η κυρία Παγώνη υπογράμμισε, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104.6, ότι είναι ανάγκη να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ένταξη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.