ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Καταγγελλίες ότι στην ΕΡΤ «περιορίζουν» τον Σταμάτη Κραουνάκη


Αντιδράσεις προκαλεί η στάση της ΕΡΤ, καθώς, μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη του Σταμάτη Κραουνάκη και τον σχολιασμό του για την κυβερνητική στάση απέναντι στους καλλιτέχνες, δόθηκε, σύμφωνα με το e-tetradio, οδηγία η οποία προβλέπει τα τραγούδια του εν λόγω τραγουδοποιού να παίζονται όσο το δυνατόν λιγότερο.
Σε χθεσινή της ανακοίνωση η.. βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Πολιτισμού Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρει: “Το κρούσμα λογοκρισίας και μερικής απαγόρευσης των δημιουργιών του Σταμάτη Κραουνάκη από τα δημόσια Μέσα δεν είναι μία απλή υπόθεση που αφορά έναν δημιουργό, έστω και πολύ σημαντικό.
Μετά την αστυνομοκρατία, μετά την επικοινωνιακή προπαγάνδα υπέρ της Κυβέρνησης από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, η λογοκρισία και η μερική (ή μήπως ολική) απαγόρευση έργων των δημιουργών που ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση αλλά και η αντιμετώπιση της δημόσιας ΕΡΤ ως κυβερνητικής, αυξάνει δραματικά τις ανησυχίες μας, για το σιωπητήριο που επιβάλλεται στην κοινωνία, με αιχμή του δόρατος τον Πολιτισμό.
Οι καλλιτέχνες, ο χώρος του Πολιτισμού υφίστανται ένα συντριπτικό πλήγμα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης και της σιωπής που τους έχει επιβληθεί λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και της ανάλγητης αδιαφορίας της Υπουργού Πολιτισμού να δώσει γρήγορες και αποφασιστικές λύσεις.
Μετά την πείνα και τα συσσίτια, αν τους επιβληθεί και λογοκρισία και απαγόρευση προβολής των έργων τους από τα δημόσια Μέσα, τότε ο Πολιτισμός στη χώρα απειλείται με σιωπή και η κοινωνία με ομερτά».

O Στ. Κραουνάκης, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έκανε γνωστό πως, μετά «τη μερική απαγόρευση» των τραγουδιών του, ακυρώθηκε αιφνιδιαστικά και δεύτερη προγραμματισμένη συνέντευξή του στο Β' πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοφωνίας. Ο Κραουνάκης ευχαρίστησε τη Σία Αναγνωστοπουλου για τις δηλώσεις της και τη στάση της στο θέμα της μερικής απαγόρευσης των δημιουργιών του στα δημόσια μέσα.