ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

1.388 νέα κρούσματα - 549 στις ΜΕΘ - 84 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Χίλια τριακόσια ογδόντα οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, ενώ 549 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 84 έχασαν τη μάχη για τη ζωή.
Η ενημέρωση της Δευτέρας για τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους του τελευταίου 24ωρου έγινε από την καθηγήτρια ΕΚΠΑ Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου (foto), στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, καθώς η ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ παρουσιάζει προβλήματα συνδεσιμότητας.
Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων 300 κρούσματα στην Π.Ε Θεσσαλονίκης, 252 στην Αττική, 88 στην Πέλλα, 81 στην Καβάλα και 65 στην Ημαθία.
Στην Βόρεια Ελλάδα διαπιστώνεται μια σταθεροποίηση, ίσως και πτώση στα κρούσματα, ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου, «αλλά όχι με τον ρυθμό που θα περιμέναμε».
«Τα μέτρα αποδίδουν. Είναι σαφής η σταθεροποίηση. Τα κρούσματα της 2ης και 3ης εβδομάδας δείχνουν τάση μείωσης» είπε επίσης η κα Παπαευαγγέλου.
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων είπε ο επίκουρος καθηγητής αλλά σημείωσε ότι ο ιός είναι παντού σε όλη την επικράτεια και απαιτείται η αυστηρή τήρηση των μέτρων.