ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Εμείς στο Documento…

Με ενα έξυπνο σημείωμα οι άνθρωποι του Documento μας συστήνονται και γράφουν για τα 4 χρόνια παρουσίας της εφημερίδας στον χώρο της ενημέρωσης: 
Εμείς στο Documento δεν είμαστε η αλήθεια των «ίσων αποστάσεων» και της υποκριτικής ψευδοαντικειμενικότητας, γιατί η δημοσιογραφία είναι μια μάχη σε έναν κόσμο αντιθέσεων και ανισοτήτων.. που οφείλουμε να καταγράψουμε (Κώστας Βαξεβάνης), πιστεύουμε αυτά που γράφουμε και υπογράφουμε αυτά που πιστεύουμε (Βαγγέλης Δεληπέτρος), έχουμε πολλές ασχήμιες γιατί η αλήθεια είναι άσχημη (Θανάσης Καραμπάτσος), δεν είχαμε ποτέ στόχο να είμαστε αρεστοί, γι’ αυτό διατηρήσαμε τις αρχές μας (Βανέσσα Δροσάτου).
Εμείς στο Documento δεν κάνουμε δημοσιογραφία «κομσί κομσά» γιατί είμαστε «θετικοί» στην αποκάλυψη της διαπλοκής (Κατερίνα Κατή). Φροντίζουμε να διαβάζετε αυτά που δεν θα δείτε πουθενά αλλού γραμμένα (Βαγγέλης Τριάντης), δεν θα σιωπήσουμε ποτέ (Μάριος Αραβαντινός), κάνουμε δημοσιογραφία και όχι δημόσιες σχέσεις (Αντιγόνη Μιχοπούλου), είμαστε κομψοί, πράοι και ευπροσάρμοστοι (Αγγελος Προβολισιάνος), βλέπουμε τους «αόρατους» (Βασίλης Ανδριανόπουλος).
Εμείς στο Documento δεν μένουμε στην επιφανειακή είδηση αλλά κάνουμε αυτό που οφείλουμε ως δημοσιογράφοι: έρευνα (Νίκος Σπυρόπουλος). Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία έκφρασης για τα ΜΜΕ όλου του κόσμου (Λαμπρινή Παπαδοπούλου), γινόμαστε η φωνή αυτών που δεν μπορούν να ακουστούν (Δανάη Κισκήρα-Μπαρτσώκα), κάνουμε ένα ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ με απόλυτη ελευθερία έκφρασης (Μάκης Νοδάρος).
Εμείς στο Documento κάνουμε απλώς τη δουλειά μας όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας εξ ημών (Δημήτρης Χατζηνικόλας), ελέγχουμε τη νεοφιλελεύθερη εξουσία (Σπύρος Γκουτζάνης), είμαστε λέξεις, φωνές, σκέψεις των από κάτω, ενημέρωση με αριστερή ματιά (Παναγιώτα Μπίτσικα). Είμαστε το αληθινό σπυρί που ενοχλεί τα μαλακά τους μόρια (Tζώρτζης Ρούσσος), είμαστε η φωνή που ενοχλεί την εξουσία (Μαριάννα Τόλια), ενημερώνουμε χωρίς φίλτρα (Γιάννης Λεοντάρης).
Εμείς στο Documento μπήκαμε τροτσκιστές που πιστεύαμε στον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας. Τέσσερα χρόνια μετά γίναμε σταλινικοί που πιστεύουμε στον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας (Παναγιώτης Φρούντζος). Καταγράφουμε τα πάντα γιατί τα πάντα είναι πολιτισμός (Εμυ Ντούρου), γράφουμε για τον πολιτισμό μέσα μας και γύρω μας (Αφροδίτη Ερμίδη), ξέρουμε ότι μια εικόνα μιλάει από μόνη της (Σάκης Κουτσαντάς).
Εμείς στο Documento σβήνοντας ακόμη ένα κερί γενεθλίων κρατάμε πάντα αναμμένη τη σπίθα της αλήθειας σε κάθε σελίδα μας (Σπύρος Οικόπουλος), απαθανατίζουμε την αλήθεια γυμνή, γι’ αυτό κάποιοι σοκάρονται (Δέσποινα Βαξεβάνη), συνεχίζουμε όπως μας ξέρετε, ψάχνοντας την αλήθεια και αναδεικνύοντας την αξία της (Κωνσταντίνος Καϊμάκης), λαχταράμε έναν κόσμο ανθρώπινο και είμαστε κιόλας στον δρόμο (Ηλέκτρα Ζαργάνη).
Εμείς στο Documento ψάχνουμε πίσω από τα ψιλά γράμματα (Τάσος Μπάρλας), βλέπουμε όσα δεν… θέλουν να δουν οι άλλοι (Κώστας Κουτσαυλής), βλέπουμε ανθρώπους, όχι χρώμα, θρησκείες ή ερωτικές επιλογές (Γιώργος Λοβέρδος). Εχουμε σε μόνιμο lockdown τον «ιό» των fake news (Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης) με «πυξίδα» την ερευνητική, αποκαλυπτική και ανεξάρτητη δημοσιογραφία (Δημήτρης Σταμούλης), δεν κλείνουμε το μάτι σε κανέναν (Αγγελική Πλανουδάκη) και μένουμε μακριά από λίστες και… κομψότητες (Παναγιώτης Τουρκοχωρίτης). Φτάνουμε εκεί που οι άλλοι φοβούνται να φτάσουν (Μυρτώ Κελεσίδου), δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην ασυδοσία κάθε εξουσίας και να στηρίζουμε αυτούς που δεν έχουν φωνή (Κώστας Καρτάλης).
Εμείς στο Documento στηρίζουμε τον αθλητισμό, ελέγχουμε τους διεφθαρμένους, πολεμάμε τη βία (Αντώνης Φουντής), ρίχνουμε φως στο παρασκήνιο του ελληνικού αθλητισμού (Σάββας Λιβάνιος) και δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε πώς ήταν η δημοσιογραφία πριν από το Documento (Νίκος Παπαδογιάννης).
Εμείς στο Documento μετά από τέσσερα χρόνια νιώθουμε ότι είμαστε ακόμη στην αρχή (Γιάννης Πούλλος), είμαστε υπερήφανα η ντροπή του έθνους (Σταματία Μαρκέτου) χωρίς να βιώνουμε άνωθεν λογοκριτικές αλλά και άλλου είδους επεμβάσεις στη δουλειά μας (Περικλής Ρέτσας). Αναμετριόμαστε με τις λέξεις και τις σκέψεις πίσω από αυτές (Γεωργία Καρύδη) και «είμαστε αιχμάλωτοι στο σπίτι μας, μωρό μου, και πρέπει να ’χουμε σαφή διακριτικά», που λένε και οι Μουσικές Ταξιαρχίες (Απόλλων Λιακόπουλος).
Εμείς στο Documento φωτίζουμε τα γεγονότα που άλλοι θέλουν να ξεχαστούν (Αντρέας Βάγιας), με απλές και σκληρές λέξεις θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια (Στάθης Πάνος), κάνουμε ρεπορτάζ, όχι δημόσιες σχέσεις (Σπύρος Ξενίδης), δίνουμε φωνή για να εκφραστούν όσες κι όσοι δεν χωράνε στο κυρίαρχο αφήγημα (Συραγώ Λιάτσικου), ανοίγουμε το Κουτί της Πανδώρας χωρίς φόβο (Αντώνης Ρηγόπουλος). Είμαστε η αϋπνία της εξουσίας… φτάνουμε εκεί όπου οι άλλοι δεν τολμούν (Βαγγέλης Σπυράκης), είμαστε και του λιμανιού και του σαλονιού, φιλοξενούμε και τη Λένα Πλάτωνος και τον Βασίλη Τερλέγκα και έπεται συνέχεια (Αντώνης Μποσκοΐτης).
Εμείς στο Documento σχεδιάζουμε όμορφες αντανακλάσεις μιας πιο ουσιαστικής πραγματικότητας κόντρα στην ακαλαισθησία των καιρών μας. Γιατί, όπως είπε ο Πλάτωνας, «το ωραίο είναι η λάμψη του αληθινού» (Διονύσης Θεοδόσης). Λέμε στους ξύπνιους την αλήθεια, γιατί παραμύθια λένε σε αυτούς που κοιμούνται (Μάκης Βουδούρης), θέλουμε να είμαστε ο φάρος της αλήθειας (Αγγελική Σγούρου), δεν ξεχνάμε ότι όλοι για έναν και ένας για όλους (Νίκος Κουζούπης), είμαστε μια παρέα που προσπαθεί για το καλύτερο (Μαρία Νίκα) και συνεχίζουμε δυναμικά, ομαδικά, ελεύθερα και δημιουργικά (Νικήτας Φραγκάκης).
Εμείς στο Documento συνεχίζουμε τον αγώνα για δικαιοσύνη (Φωτεινή Δροσάτου), δεν τρομάζουμε από καμιά προσπάθεια φίμωσης (Καλλιόπη Γεωργοπούλου), προχωράμε κόντρα στον αποκλεισμό από τη διαφήμιση που έχουμε δεχτεί εδώ και καιρό (Πόπη Καλαμά), πιστεύουμε στα ρεπορτάζ με ψυχή και πικρές αλήθειες (Φλώρα Ζώρζου), είμαστε εδώ για να ακούσουμε, να ερευνήσουμε, να βοηθήσουμε, να αποκαλύψουμε (Μάρω Λιάπη). Μεριμνούμε για την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών (Μάριος Μπίκος).
Εμείς στο Documento ψάχνουμε τη γνώση του αύριο μέσω του χθες (Αρτέμης Ψαρομήλιγκος), γράφουμε ιστορία έξω απ’ τα δόντια (Βασιλική Λάζου), δεν κρατάμε κρυμμένα μυστικά και δεν λέμε συνθήματα μεταλλικά (Χρύσα Κακατσάκη). Αποκαλύπτουμε εν κινήσει (Θύμιος Γεωργόπουλος), επειδή όταν γράφεις τη γνώμη σου και δεν ενοχλεί κανέναν μάλλον δεν έχεις γνώμη (Ανεμογράφος).