ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

O Βαρδινογιάννης βάζει κι άλλο χρήμα στον Alpha

Την πρώτη της μεγάλη επένδυση στον Alpha πραγματοποίησε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, μετά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που επικύρωνε την απόκτηση του συνόλου των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού από την «Motor Oil».
Στις 12 Φεβρουαρίου, δύο μόλις μέρες μετά την έκδοση της παραπάνω απόφασης, το ΔΣ της «Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.» που λειτουργεί το κανάλι,.. ενέκρινε την σύναψη δανείου με την «Mediamax Holdings Limited», που είναι άμεση κάτοχος του 100% του Alpha και θυγατρική των διυλιστηρίων, ύψους 17,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η αποπληρωμή του θα γίνει σε 10 τριμηνιαίες δόσεις.
Τον περασμένο Νοέμβριο, πριν την ολική εξαγορά του καναλιού από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, η εταιρεία της «Motor Oil» είχε χορηγήσει -ξανά μέσω δανείου- άλλα 8,5 εκατομμύρια ευρώ στον Alpha, ενισχύοντας την ρευστότητα στα «ταμεία» του. Και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο που ο ανταγωνισμός στο τηλεοπτικό τοπίο μεγαλώνει, με την επαναφορά του Mega από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
- από το e-tetradio