ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Η ΕΡΤ3 εμβαθύνει σε δυο μεγάλα διεθνή γεγονότα

Με πυξίδα την Ευρώπη

Τριήμερο ενημερωτικό αφιέρωμα στον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στα Βαλκάνια, θα πραγματοποιήσει η ΕΡΤ3 από την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 έως και την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020.
Με αφορμή δυο μεγάλα γεγονότα διεθνούς εμβέλειας, την διϋπουργική σύνοδο υπουργών Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη για τα Δυτικά.. Βαλκάνια («Από τη Θεσσαλονίκη στο Ζάγκρεμπ», Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020) και την ελληνοβουλγαρική διάσκεψη της Αλεξανδρούπολης (4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020), η ΕΡΤ3 αναδεικνύει όλες τις πτυχές της συνεργασίας των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης.
Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 η ΕΡΤ3 θα μεταδίδει από το πρωί την εξέλιξη των εργασιών της διϋπουργικής συνόδου των υπουργών Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη.
Στις 15.00, η ενημερωτική εκπομπή «ΣΥΝ», με την Σύνθια Σάπικα, θα έχει ειδικό αφιέρωμα στη σύνοδο της Θεσσαλονίκης, με απευθείας συνδέσεις και μετάδοση της επίσημης συνέντευξης τύπου. Κατά της διάρκεια της εκπομπής, θα μεταδοθούν συνεντεύξεις από συμμετέχοντες υπουργούς, ανταποκρίσεις από Σκόπια, Τίρανα, Βελιγράδι και Σόφια, ρεπορτάζ και απόψεις από ειδικούς αναλυτές για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας.
Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, η ΕΡΤ3 παρουσιάζει τις διαστάσεις της ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας, ενόψει της διάσκεψης της Αλεξανδρούπολης και τον απόηχο της διυπουργικής συνόδου της Θεσσαλονίκης.
Από τις 19.00 έως τις 21.00, σε μια έκτακτη δίωρη ενημερωτική εκπομπή «Με πυξίδα την Ευρώπη», με παρουσιαστές της Κατερίνα Τσαβέα και τον Γιώργο Γεωργιάδη, η ΕΡΤ3 εμβαθύνει σε όλο το φάσμα των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων. Ανταποκρίσεις, συνεντεύξεις και ρεπορτάζ από τη Βουλγαρία, η ελληνική ματιά στην διακρατική συνεργασία, οι γεωπολιτικές πτυχές της και ο ρόλος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσιάζονται με την νηφάλια και έγκυρη ματιά της ΕΡΤ3.
Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, η ΕΡΤ3 θα μεταδίδει τις εξελίξεις από τη διάσκεψη της Αλεξανδρούπολης και τις συμφωνίες που πρόκειται να υπογραφούν ανάμεσα σε Ελλάδα και Βουλγαρία.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ3 (13.00 και 22.00) και οι ενημερωτικές εκπομπές («Κάθε μέρα Ελλάδα» - 10.00, «ΣΥΝ» - 16.30), θα εμπλουτιστούν με ειδικά θέματα και συνεντεύξεις.
Στην κάλυψη των δυο σημαντικών γεγονότων συμμετέχει με ειδικά προγράμματα σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου και ο ραδιοφωνικός σταθμός Μακεδονίας 102 FM, ο οποίος, ειδικά τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 θα μεταδίδει από τις 10:00 το σφυγμό της Διάσκεψης της Θεσσαλονίκης για τα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ στις 18.00 – 19.00 θα εστιάσει στον απόηχο και τα συμπεράσματά της.