ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Παραιτήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το φιάσκο με τους ειδικούς φρουρούς

Την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι κυβερνητικές παραδοχές για το σοβαρό περιστατικό με τη συμπλοκή ειδικών φρουρών φρουροί με πολίτες στο Γκάζι και για το οποίο έγιναν προσπάθειες αποσιώπησης τις τελευταίες δέκα ημέρες.
Σήμερα συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του..
τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Ραγκούση, και τα όσα παραδέχθηκε ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου προκάλεσαν έκπληξη.

Η εκδοχή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
 
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη το περιστατικό συνέβη όταν οι δύο ειδικοί φρουροί βρέθηκαν σε νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι. Οι δύο νεαροί ήταν εκτός υπηρεσίας, όμως έφεραν μαζί τα υπηρεσιακά τους όπλα.
Κατά τον Λ. Οικονόμου μετά από επεισόδιο, οι δύο ειδικοί φρουροί, οι οποίοι ανήκουν στους 1.500 που προσελήφθησαν πρόσφατα εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ και Πανελληνίων, αποχώρησαν από το κατάστημα και δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ατόμων. Εκεί ο ένας εκ των δύο τράπηκε σε φυγή, ενώ ο δεύτερος έπεσε στο έδαφος και δέχθηκε χτυπήματα. Ο υφυπουργός προσθέτει ότι «κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες» το όπλου εκπυρσοκρότησε ( σφαίρα καρφώθηκε σε παρακείμενο όχημα) και μετά… χάθηκε.
Στο σημείο έσπευσαν λίγη ώρα αργότερα μέλη της ΕΛ.ΑΣ., εντόπισαν και περισυνέλεξαν το χαμένο υπηρεσιακό όπλο.
Σύμφωνα με τον Λευτέρη Οικονόμου, έχει σχηματιστεί δικογραφία κατά του ειδικού φρουρού για παράβαση του νόμου περί πυροβόλων όπλων και του νόμου χρήσης πυροβόλων όπλων, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ εις βάρος και των δύο αστυνομικών και ενημερώθηκε και ο Συνήγορος του Πολίτη.
«Πρόκειται για συμβάν που δεν έχει σχέση με την υπηρεσιακή δραστηριότητα, συνέβη εκτός υπηρεσίας και σε ιδιωτικές στιγμές» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.
Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζουμε ότι αυτή είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση από πλευράς υπουργείου για το περιστατικό, καθώς, πριν από δέκα ημέρες όταν και έγινε γνωστό, η ΕΛ.ΑΣ. το επιβεβαίωσε μέσω πηγών.

«Και δεν έχει ακόμη παραιτηθεί κανείς;»

Τα λεγόμενα του υφυπουργού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση ο οποίος ανέφερε σε υψηλούς τόνους ότι τα γεγονότα αυτά εκθέτουν ανεπανόρθωτα την ηγεσία του υπουργείου και τον πρωθυπουργό.
«Γίνεται κατανοητό γιατί επιχείρησαν να το κρύψουν. Γιατί αυτά εκθέτουν την κυβέρνηση με ανεπανόρθωτο τρόπο και την εκθέτουν πολλαπλά. Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι για τους Έλληνες και Ελληνίδες αστυνομικούς υπάρχει κώδικας δεοντολογίας όχι μόνο εντός υπηρεσίας αλλά και εκτός υπηρεσίας» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Λ. Οικονόμου και κλιμάκωσε περαιτέρω λέγοντας «γιατί αναβιώσατε αυτούς τους αποτυχημένους και επικίνδυνους θεσμούς; Γνωρίζετε γιατί είναι επικίνδυνος και είχε καταργηθεί; Γιατί είναι ρουσφετολογικός και στερήσατε από χιλιάδες παιδιά τη δυνατότητα να υπηρετήσουν στην αστυνομία. Το αποτέλεσμα είναι αυτό. Αφού τους βάλατε γρήγορα και πρόχειρα, τους στείλατε στο δρόμο και κρατάνε όπλα και πηγαίνουν στα μπαρ που πηγαίνουν τα παιδιά του κόσμου για να διασκεδάσουν; Και δεν έχει παραιτηθεί κανένας μετά από αυτή την κατάσταση;».

Οι ερασιτεχνισμοί Μητσοτάκη - Χρυσοχοΐδη επικίνδυνοι για την ασφάλεια πολιτών και αστυνομικών

Λίγη ώρα αργότερα ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου αναγκάστηκε σήμερα να παραδεχθεί αυτό που μάταια προσπαθούν να κρύψουν ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Χρυσοχοΐδη εδώ και δέκα μέρες.
Ότι προσέλαβαν ειδικούς φρουρούς εκτός ΑΣΕΠ και εκτός Πανελληνίων, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την προεκλογική τους υπόσχεση για 1.500 άμεσες προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας. Ακόμη χειρότερα, και στη βιασύνη τους να αποκομίσουν μικροπολιτικό κέρδος, τους έδωσαν ένα όπλο και τους έβγαλαν στους δρόμους με λίγες μόλις μέρες εκπαίδευσης, για να φανεί ότι αύξησαν τις περιπολίες.
Αποτέλεσμα; Δύο από αυτούς τους ειδικούς φρουρούς ενεπλάκησαν σε καβγά σε νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι εκτός υπηρεσίας, χτυπήθηκαν, έπεσε πυροβολισμός και χάθηκε το υπηρεσιακό όπλο του ενός.
Αυτό δεν είναι ασφάλεια ούτε για τους πολίτες ούτε για τους αστυνομικούς. Είναι εγκληματική προχειρότητα και ανευθυνότητα των κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Μητσοτάκη.

- πηγή: efsyn