ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Προσοχή, διώκονται και τα likes!

Εκείνος είναι ένας νέος και γνωστός δημοσιογράφος – που εξελέγη βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης του είναι προσφιλή. Αλλωστε σε αυτά οφείλει μεγάλο μέρος της αναγνωρισιμότητάς του. Διόλου τυχαίο ότι είναι δημοσιογράφος και η επιδίωξη της δημοσιότητας αποτελεί χαρακτηριστικό του, μέσω..
αμφιλεγόμενων συνεντεύξεων, είτε είναι στον ρόλο του δημοσιογράφου είτε στον ρόλο του πολιτικού.
Εκείνη, η Ελενα Σ., είναι μια νέα, χαμηλόμισθη εργαζόμενη. Στις 7 Μαΐου 2019, δύο μήνες πριν από τις εκλογές, τον είδε να περνάει κάτω από το γραφείο της. Τον αναγνώρισε, αφού ήταν διάσημος και πριν μπει στη Βουλή, και τον έβγαλε φωτογραφία. Προέβη στην ανάρτηση της φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το ερώτημα: «Παιδιά σοσ ο M... κάτω από το γραφείο μου γουατ του ντου;», χωρίς άλλες πληροφορίες.
Τα σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτηση δεν ήταν κολακευτικά. Το αντίθετο. Δεν προήλθαν, ωστόσο, από την ίδια. Αυτή περιορίστηκε στο να αντιδράσει σε κάποια σχόλια, χρησιμοποιώντας τις επιλογές που δίνει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης (emoticon, facebook reactions). Για αυτήν τη δράση της, την ανάρτηση φωτογραφίας και τις καρδούλες-likes, αφότου ο δημοσιογράφος εξελέγη βουλευτής τής άσκησε αγωγή αξιώνοντας αποζημίωση 28.000 ευρώ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας. Την υπόθεση θα εξετάσει το δικαστήριο στις 5 Μαρτίου.
- διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ που υπογράφουν η Αφροδίτη Τζιαντζή και η Ιωάννα Σωτήρχου στην ΕφΣυν ΕΔΩ