ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Κατι μεγάλο ετοιμάζει ο (δημοσιογράφος) Στ. Θεοδωράκης

Πολλοί αναρωτιούνται τι κάνει σήμερα ο ιδρυτής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης. Μετά από μια μακρά περίοδο περισυλλογής, τόσο στην Αθήνα όσο και στη γενέτειρά του, τον Δραπανιά Χανίων, ο πρώην πολιτικός αρχηγός επιστρέφει σταδιακά στην ενεργό δράση.
Η πολιτική φαίνεται να έχει τελειώσει για τον Σταύρο. «Εχω κατεβάσει ρολά», συνηθίζει..
να λέει σε όσους τον ρωτούν. Μόνο το ίδρυμα του Ποταμιού (Π2) θα παραμείνει σε λειτουργία, κάνοντας κάποιες ευρύτερες παρεμβάσεις. Η κρατική επιχορήγηση επιστρέφεται, ενώ δόθηκαν και 500.000 ευρώ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για 25 υποτροφίες νέων επιστημόνων, τιμώντας τη μνήμη του καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη.
Με τι ασχολείται τότε ο Σταύρος Θεοδωράκης; Αρχικά με τον χώρο της εστίασης. Εχοντας την εμπειρία από το εστιατόριο «Αλάτσι», άνοιξε ένα νέο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, το «λ19» επί της οδού Λέκκα 19. Πρόκειται για ένα μικρό μπιστρό που έχει μόνο ποιοτικά προϊόντα και κρασιά από μικρούς Ελληνες παραγωγούς.
Τους περισσότερους τους έχει γνωρίσει προσωπικά, από τις περιοδείες του ως πολιτικός σε όλη την περιφέρεια. Π.χ., στο κατάστημα δεν θα βρει κανείς μπέικον, παρά μόνο λούζα Τήνου. Ούτε παρμεζάνα. Θα βρει όμως αρσενικό Νάξου. Εναλλακτικές ποιοτικές επιλογές με χαρακτήρα, στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.
Δεν σκοπεύει να μείνει όμως μόνο σε αυτό. Αλλωστε με το «λ19» ασχολείται πλέον κυρίως η κόρη του, η Αργυρώ, και η στενή του συνεργάτιδα Πάολα Τζιούστι. Το ενδιαφέρον με τον Σταύρο Θεοδωράκη είναι ότι ετοιμάζει τη δυναμική του επιστροφή στη δημοσιογραφία, κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό. Οχι με μια τηλεοπτική εκπομπή, όπως οι «Πρωταγωνιστές». Αλλωστε και ο ίδιος δεν νιώθει έτοιμος για κάτι τέτοιο ακόμη, παρ’ όλο που τα κανάλια θα τον ήθελαν.
Με την εμπειρία του protagon.gr, το οποίο πούλησε το 2014, ο ιδρυτής του Ποταμιού σχεδιάζει ένα νέο πρωτότυπο δημοσιογραφικό πρότζεκτ στο Διαδίκτυο και έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές επαφές. «Ετοιμάζει κάτι μεγάλο», λένε όσοι έχουν συναντηθεί μαζί του το τελευταίο διάστημα.

- από ρεπορτάζ του Χάρη Ιωάννου στην Εφημερίδα των Συντακτών (07.12.2019)