ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Νέα εφημερίδα από αυτό το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Ένα σύγχρονο newsmagazine με το όνομα «Citymag Thessaloniki» θα κυκλοφορεί από αυτό το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και κάθε δεύτερο Σάββατο σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Η «Citymag», η οποία έχει τη μορφή free press εφημερίδας πόλης, έκτασης κατ’ ελάχιστον 48 σελίδων, θα κυκλοφορεί με χειροδιανομή σε κεντρικά σημεία, αλλά και διανεμόμενη δωρεάν σε περισσότερους από.. εκατό –για αρχή– χώρους (θέατρα, κινηματογράφους, επιχειρήσεις εστίασης και λιανεμπορίου κοκ.). Πολύ σύντομα, εντός του Ιανουαρίου, θα ακολουθήσει η διαδικτυακή της παρουσία, μέσα από ένα κομψό, πολυμορφικό portal, ενώ σειρά παίρνουν ακόμη περισσότερα πεδία δραστηριοποίησης.
Στόχος των δημιουργών της, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, είναι να δημιουργήσουν «μια έντυπη, ψηφιακή, αλλά και φυσική ‘πλατφόρμα δημιουργικότητας’ για τη Θεσσαλονίκη. Ένα φόρουμ που όλες οι ανήσυχες δυνάμεις τής πόλης θα μπορέσουν να νιώσουν σπίτι τους – να το χρησιμοποιήσουν για να προβάλουν τη δουλειά τους, για να διατυπώσουν τις απόψεις τους, για να δημιουργήσουν συμπράξεις, για να προσελκύσουν ομοϊδεάτες».
Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει και το cover story τής «Citymag» στο φύλλο αυτού τού Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου. Πρωταγωνιστές του οι δύο αρχιτέκτονες της πολυβραβευμένης Νέας Παραλίας τής πόλης, Πρόδρομος Νικηφορίδης και Μπερνάρ Κουόμο, οι οποίοι προτείνουν, μέσα από τις σελίδες τού νέου θεσσσαλονικιώτικου free press, το επόμενο βήμα τού εμβληματικού τους έργου: την επέκταση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης σε μια τεράστια έκταση προς τα ανατολικά και τον δήμο Καλαμαριάς, μέσα από παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν αναπλάσεις, φύτευση περίπου 5.000 δένδρων και θάμνων, νέους χώρους στάθμευσης, χώρους εστίασης και αναψυχής, αλλά και μια τεράστια θαλάσσια πισίνα δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, που φιλοδοξούν να αποτελέσει έναν νέο, υπερτοπικό πόλο έλξης για τους Θεσσαλονικείς.