ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

«Christmas Music Special Day 2019» στο Τρίτο Πρόγραμμα

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, στις 10 το πρωί ξεκινά ένα ταξίδι σε 8 χώρες που συνδέονται με το Τρίτο Πρόγραμμα για να μας μεταδώσουν, μέσω της EBU, το καθιερωμένο μουσικό ημερήσιο αφιέρωμα της EBU, στα Χριστούγεννα.
***
Από τις 10:00 ώς τις 12:00 με οδηγό την Τζουλιέττα Καρόρη θα συνδεθούμε αρχικά με τη Σόφια της Βουλγαρίας για να ακούσουμε τη..
Μικτή Χορωδία της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας να ερμηνεύει βουλγαρική και ρωσική Ορθόδοξη μουσική, καθώς και χορωδιακά έργα Βούλγαρων συνθετών βασισμένα στην παραδοσιακή μουσική της χώρας, και αμέσως μετά με τη Βιέννη της Αυστρίας για να ακούσουμε παραδοσιακά και σύγχρονα κάλαντα από την Κάτω Αυστρία.
***
Από τις 12:00 ώς τις 16:00, η Αλεξάνδρα Γιαλίνη θα μας ταξιδέψει σε τέσσερις πόλεις: στη Κοπεγχάγη της Δανίας με αγγλικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες που ερμηνεύει το Εθνικό Φωνητικό Σύνολο της Δανίας, στη Μαδρίτη της Ισπανίας με τη Χορωδία και μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ισπανικής Ραδιοφωνίας να ερμηνεύουν χριστουγεννιάτικα πολυφωνικά τραγούδια και κάλαντα του Antonio Soler, στο Τάλιν της Εσθονίας για να ακούσουμε παραδοσιακά θρησκευτικά τραγούδια και χορωδιακά των Toivo Tulev και Tonu Korvits, και τέλος, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, όπου μέλη της Μπαρόκ Ορχήστρας της Φινλανδίας θα παρουσιάσουν έργα των Jean Sibelius,Georg Friedrich Handel και Georg Philip Telemann.
****
Από τις 16:00 ώς τις 18:00, η Άννα Σακαλή θα μας οδηγήσει στους δύο τελικούς προορισμούς του χριστουγεννιάτικου μαραθωνίου της EBU : στo Ρέικιαβικ της Ισλανδίας για να ακούσουμε μια συναυλία του συνόλου «Schola Cantorum» του Ρέικιαβικ με τίτλο «Light and Sounds» και στη Ρίγα της Λετονίας για την τελευταία συναυλία με κλασικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες για σοπράνο, σαξόφωνο, duduk, άρπα και κρουστά.
****
Το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, τιμώντας την 76η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, στις 13 Οκτωβρίου 1943, θα μεταδώσει ένα συγκλονιστικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο της εκπομπής «Αφύλαχτη Διάβαση», το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι. Έρευνα-τεκμηρίωση-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης
****
Στο πλαίσιο του κύκλου «Συναυλίες στο Τρίτο», τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στο Studio «Αντώνης Κοντογεωργίου» της ΕΡΑ, το Τρίτο Πρόγραμμα φιλοξενεί το ρεσιτάλ κιθάρας του πολυβραβευμένου και ραγδαία ανερχόμενου κιθαρίστα Δημήτρη Σουκαρά, με παρουσία κοινού και σε απευθείας ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση.
****
Η Λένα Αρώνη την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 συναντά τη γνωστή ηθοποιό Δάφνη Λαμπρόγιαννη. Αφορμή, το μιούζικαλ «Chicago», που ανεβαίνει στο ανακαινισμένο Θέατρο Ολύμπια. Η Δάφνη μιλάει στο «Art Week» της ΕΡΤ2 για τη μεγάλη της αγάπη, την υποκριτική, ενώ εξομολογείται και τη συνεχή πάλη με την κατάθλιψη. Μοιράζεται με τη Λένα την οπτική για τη ζωή, την καριέρα και τις σχέσεις.