ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Αποσύρεται η ΚΥΑ για την οικονομική ενίσχυση των εκδοτών!..

Θύμωσε ο Πέτσας από τις αντιδράσεις (και) του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα καλεί για προτάσεις...

Θύμωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λόγω των αντιδράσεων των Κρέτσου - Χαρίτση (ΕΔΩ) και όχι μόνο, και παίρνει πίσω την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπαγωγής δικαιούχων στο πρόγραμμα ενίσχυσης των εκδοτών εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας (ανάμεσά τους και το «Μακελειό» του Χίου).
Υστερα από τις σφοδρές..
αντιδράσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση αναφέροντας πως η απόφαση αποσύρεται ενώ καλεί τη Δευτέρα τους εκπροσώπους των κομμάτων για θέματα Τύπου στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης «προκειμένου να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις τους».
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Στέλιος Πέτσας, «με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του νυν Εκπροσώπου Τύπου και του πρώην αρμόδιου Υφυπουργού της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας. Και αυτό γιατί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ’ αριθμ. 338/12.12.2019) εφαρμόζει πλήρως όσα ψήφισε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση (σχετ. άρθ. 51 του ν. 4609/2019/ΦΕΚ 67/Α’ και παρ. 7 της υπ’ αριθμ. 107/18.06.2019/ΦΕΚ 2355/Β’ ΚΥΑ)».
«Επειδή, όμως, φαίνεται ότι κάποιοι "ξέχασαν" τι υπέγραψαν και αλλάζουν γνώμη για αυτό που οι ίδιοι πρότειναν και ψήφισαν, ανακαλείται η από 12.12.2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση υπαγωγής δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας», σημειώνει ο κ. Πέτσας και προσθέτει:
«Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα τύπου καλούνται τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:30πμ στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης προκειμένου να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις τους».

Δείτε τα ποσά που βάσει της ΚΥΑ δικαιούται κάθε εφημερίδα: