ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

«Αβάσιμη παραφιλολογία»

Ανακοίνωση της Nova 

Aπό την Nova λάβαμε και δημοσιεύουμε δελτίο Τύπου:
"Με αφορμή δημοσιεύματα ιστοσελίδων, που ανήκουν στον όμιλο DPG Media και ξεκάθαρα στοχοποιούν το δημοσιογράφο των καναλιών Novasports και εργαζόμενο της εταιρείας μας, κ. Χρήστο Καούρη και, σε συνέχεια, της προηγηθείσας ανακοίνωσης της..
ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Τρίτη 10/12), σχετικά με τα γεγονότα που ακολούθησαν τον αγώνα της 9ης Νοεμβρίου 2018 στο ΟΑΚΑ μεταξύ των δύο Ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στην EuroLeague, η Nova, προς αποκατάσταση της αλήθειας, τονίζει τα εξής:
1. Ο δημοσιογράφος της Nova κ. Χρήστος Καούρης, όπως γνώριζε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κλήθηκε το Φεβρουάριο του 2019 να καταθέσει ενόρκως ενώπιον της ελληνικής τακτικής δικαιοσύνης, στο πλαίσιο διεξαγόμενης ποινικής διαδικασίας. Ως οφείλει εκ του νόμου ο κάθε έντιμος Έλληνας πολίτης σε αντίστοιχες διαδικασίες, έτσι και ο κ. Καούρης παρουσιάστηκε ενώπιον των αρμοδίων αρχών και ανέφερε αποκλειστικά και μόνο τα γεγονότα που ο ίδιος γνώριζε, όπως τα γνωρίζουν, άλλωστε και όλες οι εμπλεκόμενες στην εν λόγω διαμάχη πλευρές.
2. O δημοσιογράφος της Nova κ. Χρήστος Καούρης δεν προέβη σε καμία νέα κατάθεση σε κανένα δικαστήριο, όπως ανακριβώς αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, συμπεριλαμβανομένου του CAS, ούτε φυσικά αποτέλεσε «μάρτυρα κατηγορίας» εναντίον οποιουδήποτε αναφορικά με την εκκρεμή από το 2018 διαμάχη ανάμεσα στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και στην ΚΑΕ Ολυμπιακός.
Τα παραπάνω τονίζονται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, προκειμένου να σταματήσει η κατευθυνόμενη, τελείως αβάσιμη παραφιλολογία για τα γεγονότα και το βασικότερο για να προστατεύσουμε το συνάδελφο μας που στοχοποιείται από ΜΜΕ συγκεκριμένης ιδιοκτησίας.
Πάγια και διαχρονική θέση της Nova είναι ο σεβασμός του νόμου, η μη εμπλοκή της σε διαμάχες τρίτων και η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των ομάδων.
Η Nova προκειμένου να προασπίσει πρώτα απ’ όλα την ασφάλεια των εργαζομένων της και των οικογενειών τους και στη συνέχεια τη φήμη και το κύρος της εταιρείας, από αυτές τις αδικαιολόγητες επιθέσεις ΜΜΕ συγκεκριμένης ιδιοκτησίας, θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ενημερώνοντας, μάλιστα, τις αρμόδιες αρχές τις οποίες καλεί να εξετάσουν τα γεγονότα και να πράξουν άμεσα τα δέοντα".