ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Με 7 εκατ. ευρώ ενισχύουν τους εκδότες – Ολόκληρη η λίστα

Πως μοιράζονται και σε ποιους- 200.000 και στο Mακελειό

Με 6,7 εκατομμύρια ευρώ ενισχύονται 36 εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Σταϊκούρα, και των υφυπουργών Σκυλακάκη, Πέτσα. Εφημερίδες των οποίων η συνολική κυκλοφορία δεν αγγίζει ούτε τις 500 χιλιάδες φύλλα. Και ενώ το μέτρο, λόγω της κρισης που μαστίζει..
τον Τύπο, ειναι προς τη σωστή κατεύθυνση, παρόλα αυτά ειναι άξιο απορίας πώς γίνεται μια καθημερινή εφημερίδα με 400 εργαζόμενους να εισπράττει το ίδιο ποσό, δηλαδή των 200.000 ευρώ, με μια εβδομαδιαία εφημερίδα εξαιρετικά χαμηλής κυκλοφορίας με 2 εργαζόμενους.
Επίσης, μπορεί το μέτρο στήριξης του Τύπου να ήταν επιβεβλημένο, ωστόσο δεν παύει να αφορά ιδιωτικές επιχειρήσεις των οποίων σε ορισμένες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες τους ειναι πλούσιοι που μπορούν απο μόνοι τους να στηρίξουν τα έντυπα τους και καταχρηστικά ενισχύονται με 200.000 ευρώ, την ώρα μάλιστα που άλλοι κλάδοι της οικονομίας με περισσότερους εργαζόμενους εχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης.
Στην τελική όποιος θέλει να λέγεται εκδότης ας βάλει τα χρήματα από την τσέπη του και όχι από τις τσέπες των Ελλήνων φορολογουμένων.
Δείτε τη λίστα:

- πηγή: enimerosi24