ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

«Καταπέλτης» η ΕΔΕ για τον Ζακ Κωστόπουλο

Απόταξη για τέσσερις αστυνομικούς και αργία για τους υπόλοιπους

Βαριές ποινές για τους οχτώ αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου προτείνει το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που κατατέθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, για τέσσερις..
προτείνεται η απόταξή τους από το Σώμα της Αστυνομίας, που είναι και η βαρύτερη πειθαρχική ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε αστυνομικό.
Για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται η επιβολή της αργίας με το ερώτημα της απόλυσης. Αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω αστυνομικοί - αν γίνει δεκτή η πρόταση των συντακτών της ΕΔΕ - θα απέχουν από τα καθήκοντά τους για όσους μήνες αποφασιστεί από την ηγεσία της ΕΛΑΣ χωρίς να αμείβονται. Εάν, δε, μετά την επιστροφή τους στην υπηρεσία υποπέσουν σε νέο πειθαρχικό αδίκημα θα αποταχθούν.
Η ΕΔΕ είχε διαταχθεί μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος των ιατροδικαστών για τα αίτια του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στις 21 Σεπτεμβρίου έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.