ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Μύλος στη ΝΔ με τους Πατούληδες

Αναταράξεις στη ΝΔ προκαλεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη για τη δημαρχία του Δήμου Αμαρουσίου, τη στιγμή που ο σύζυγός της, νυν δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στηρίζει την υποψηφιότητα του Θόδωρου Αμπατζόγλου.
Η κ. Πατούλη-Σταυράκη ανακοίνωσε το βράδυ..
του Σαββάτου ότι θα διεκδικήσει τον θώκο της δημαρχίας, ωστόσο στη συνέχεια υπήρξαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι θα αποσύρει τελικά την υποψηφιότητά της.
Την Κυριακή, η κ. Πατούλη επανήλθε και επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφια γα τον δήμο Αμαρουσίου. Λίγο αργότερα, ο σύζυγός της προέβη σε «δήλωση νομιμοφροσύνης» προς τη Ν.Δ. υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Θόδωρου Αμπατζόγλου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι προηγήθηκαν έντονες πιέσεις προς τον νυν δήμαρχο Αμαρουσίου από πλευράς Ν.Δ., προκειμένου να επαναλάβει τη στήριξή του προς τον εκλεκτό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο Γ. Πατούλης στήριξε Αμπατζόγλου με τον πιο σαφή τρόπο, υπογραμμίζοντας ότι «από την πρώτη στιγμή δήλωσα με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αμαρουσίου».
Νωρίτερα, η κ. Πατούλη-Σταυράκη είχε αφήσει αιχμές για τις συνθήκες που επικρατούν σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων από τη Νέα Δημοκρατία.
Μεταξύ άλλων, έκανε αναφορά στον Πλάτωνα («μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου», δήλωσε), σημείωσε ότι ο πολίτης θα αποφασίσει «πέρα από κομματικές πειθαρχίες και υποδείξεις, αδιαφορώντας για συστήματα και πιέσεις» και υπογράμμισε ότι θα διεκδικήσει τον Δήμο με μια ομάδα ανθρώπων «που δεν συμβιβάζονται με συμβατικές και "προκατασκευασμένες" λύσεις».

Σημειώνεται τέλος, ότι υποψήφιοι για τον Δήμο Αμαρουσίου είναι άλλοι δύο «αντάρτες» της Ν.Δ., οι Π. Βραχνός και Γ. Νικολαράκος.

*Όλο το παρασκήνιο σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και την υποψηφιότητα Πατούλη, στην αυτοδιοικητική στήλη της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου.