ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Από τις 2 Ιανουαρίου οι αιτήσεις εγγραφής τα υποψήφια νέα μέλη της ΕΣΗΕΑ

Για όσους δημοσιογράφους έχουν συμπληρώσει τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για να εγγραφούν ως δόκιμα, τακτικά και αντεπιστέλλοντα μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α., το ΔΣ της Ενωσης υπενθυμίζει ότι η υποβολή αιτήσεων υποψηφίων νέων μελών ξεκινάει την Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019 και λήγει την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019.
Οι υποψήφιοι μπορούν να.. υποβάλουν τις αιτήσεις τους στη Γραμματεία της Ενώσεως (Ακαδημίας 20, 5ος όροφος), προσκομίζοντας απαραιτήτως όλες τις απαιτούμενες από το Καταστατικό της Ε.Σ.Η.Ε.Α. βεβαιώσεις και πιστοποιητικά.
Οι φάκελοι θα κατατίθενται και θα γίνονται δεκτοί από τη Γραμματεία μόνον εφόσον περιέχουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να διευκολύνεται η διαδικασία εγγραφής των νέων μελών.
Ακολουθεί κατάλογος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αυτά συνάγονται από το άρθρο 6 του Καταστατικού της Ενώσεως, που προβλέπει τη διαδικασία εγγραφής των μελών.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
που θα πρέπει να υποβάλλουν στην Ε.Σ.Η.Ε.Α. μαζί με την αίτηση τα υποψήφια προς εγγραφή μέλη:
  1. Βεβαίωση του Ε.Φ.Κ.Α., από την οποία να προκύπτει ο χρόνος της ασφάλισής τους σ’ αυτό ( οι συνάδελφοι μπορούν να απευθύνονται στον ΕΦΚΑ, Α’ Διεύθυνση Ασφάλισης – Παροχών (ΤΣΠΕΑΘ), Καλλιρόης 5 & Περραιβού 20, πρώην ΤΣΠΕΑΘ, για την έκδοση του πιστοποιητικού ή να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο email varmenakis@etapmme.gov.gr )
  2. Πιστοποιητικό γέννησης ή επικυρωμένη φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας.
  3. Πτυχίο Ανωτάτης ή Ανωτέρας σχολής ή Απολυτήριο Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής Μέσης Εκπαίδευσης. Εφόσον είναι τίτλοι του εξωτερικού προσκομίζεται και η αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ. Τα αντίγραφα των τίτλων πρέπει να είναι επικυρωμένα.
  4. Αντίγραφο ποινικού μητρώου πρόσφατο (τελευταίου 6μήνου).
  5. Βεβαίωση του εργοδότη, από την οποία να προκύπτει η ειδικότητα με την οποία απασχολούνται και οι αποδοχές, τις οποίες λαμβάνουν.
  6. Χωριστές βεβαιώσεις δύο μελών της Ε.Σ.Η.Ε.Α., από τις οποίες να προκύπτει ότι ο υποψήφιος έχει ως κύριο επάγγελμα τη δημοσιογραφία, το είδος της εργασίας που εκτελεί καθώς και το ήθος και η επαγγελματική του συμπεριφορά.
  7. Ανάλογη με τις παραπάνω βεβαίωση του αντιπροσώπου στο Μικτό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. των συντακτών του χώρου, στον οποίο εργάζεται ο υποψήφιος.
  8. Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986, με την οποία να δηλώνεται, ότι το υποψήφιο μέλος είναι μόνιμος κάτοικος της Αθήνας ή του Πειραιά ή των προαστίων και συνοικισμών των δύο αυτών πόλεων, ότι δεν είναι συνταξιούχος οποιουδήποτε Ταμείου κύριας ή επικουρικής ασφάλισης από οποιαδήποτε αιτία, ότι ασκεί πραγματικά το επάγγελμα του δημοσιογράφου και ότι παράλληλα με την εργασία του αυτή δεν ασκεί εργασία ή επάγγελμα που δεν είναι δημοσιογραφική. Και
  9. Σύντομο, σαφές και πλήρες βιογραφικό σημείωμα δακτυλογραφημένο.