ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Χριστούγεννα με την ΕΡΤ

Mε ποιοτικές ταινίες για όλη την οικογένεια -αρκετές απ’ αυτές σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- ψυχαγωγικές και μουσικές εκπομπές, εορταστική συναυλία, ντοκιμαντέρ και παιδικά προγράμματα θα μας κρατήσει και φέτος συντροφιά η ΕΡΤ τις ημέρες των Χριστουγέννων.
ΕΡΤ1
Την Παραμονή των Χριστουγέννων,..  Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018 στις 16:00, προβάλλεται -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- το οικογενειακό δράμα φαντασίας «Μια οικογένεια για τα Χριστούγεννα» (Family for Christmas), συμπαραγωγής Καναδά-ΗΠΑ 2015, με τους Λέισι Τσάμπερτ, Τάιρον Λιτσό, Μάθιου Κέβιν Άντερσον, Μίλι Γουίλκινσον. Στην κορυφή της καριέρας της, η Χάνα, δημοσιογράφος, αρχίζει να αμφισβητεί την απόφασή της να εγκαταλείψει τον Μπεν, τον έρωτα της ζωής της πριν από 10 χρόνια. Σαν χριστουγεννιάτικη ευχή, ο Άη Βασίλης ανταποκρίνεται στο «Και αν..;» και μεταφέρει τη Χάνα σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, στην οποία μαζί με τον Μπεν κάνουν οικογένεια.
Η ταινία θα μεταδοθεί σε επανάληψη από την ΕΡΤ2, την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018, στις 00:15.

Στις 17:30, ακολουθούν τα χριστουγεννιάτικα μηνύματα των ιεραρχών.

Στις 22:00, μεταδίδεται η εορταστική εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε Ναι» με οικοδεσπότες τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο, οι οποίοι ανάβουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το κέφι με τους πλέον εκλεκτούς προσκεκλημένους, τραγουδιστές, ηθοποιούς και ολοκόκκινα χαριτωμένα ξωτικά. Θα μας τα τραγουδήσουν κινηματογραφικά και λαϊκά οι Πέννυ Μπαλτατζή, Ησαΐας Ματιάμπα, Χαρά Κεφαλά, Σπύρος Πατράς, Γιάννα Φαφαλιού, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Βαλέρια Κουρούπη, Δημήτρης Μακαλιάς, Βερόνικα Δαβάκη, Βασιλική Τρουφάκου, Μαρία Χάνου, Ορέστης Καρύδας, Δημήτρης Γαλάνης κ.ά.

Μας τα ψάλλουν ντυμένα στα κόκκινα, παιδιά του Πειραματικού Εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018, στις 16:00.

Την ημέρα των Χριστουγέννων, Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018 στις 06:00, μεταδίδεται η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Στις 12:45, το χριστουγεννιάτικο «Αλάτι της Γης» με τον Λάμπρο Λιάβα είναι αφιερωμένο σε κάλαντα, γιορταστικά τραγούδια και χορούς που μας ταξιδεύουν από τη Θράκη μέχρι τα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.

Στις 16:00, ακολουθεί η ταινία «Το πνεύμα των Χριστουγέννων» (Α Christmas Carol), παραγωγής ΗΠΑ 2004, με τους Κέλσι Γκράμερ, Τζέισον Αλεξάντερ, Τζέραλντιν Τσάπλιν, Τζέιν Κρακόβσκι. Πρόκειται για το υπέροχο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Κάρολου Ντίκενς, το οποίο γίνεται μιούζικαλ για την τηλεόραση.

Στις 22:00, μεταδίδεται το δράμα «Το πιο όμορφο δώρο» (The Christmas Shoes), παραγωγής ΗΠΑ 2002, με τους Ρομπ Λόου, Κίμπερλι Ουίλιαμς, Μαξ Μόροου. Πρόκειται για μια ιστορία για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, καθώς ένα αγοράκι αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τον πόνο για τον επικείμενο θάνατο της μητέρας του.

ΕΡΤ2

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018 στις 18:00, οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε μαγνητοσκόπηση την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Την ημέρα των Χριστουγέννων, Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018 στις 13:30, μεταδίδεται το ντοκιμαντέρ «Τα καλύτερα Χριστούγεννα του Τζέιμι», παραγωγής Αγγλίας 2010, με τον διάσημο Βρετανό σεφ Τζέιμι Όλιβερ, ο οποίος μαζί με τις κόρες του παρουσιάζουν όλα όσα θα θέλαμε να μάθουμε για το φαγητό των Χριστουγέννων.

Στις 14:30, ακολουθεί «Το ποντικάκι που ήθελε ν΄ αγγίξει ένα αστεράκι», μια χριστουγεννιάτικη ιστορία σε τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο (3D animation), που βασίζεται στο ομότιτλο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά.

Στις 16:30, μεταδίδεται η παιδική περιπέτεια κινούμενων σχεδίων «Τα λευκά Χριστούγεννα του Μπλίνκι Μπιλ» (Blinky Bill’s white Christmas), παραγωγής Αυστραλίας 2015. Ο Wombat – ο γέρικος και σοφός Φασκωλόμυς – διηγείται στο Blinky και στους φίλους του για τα υπέροχα λευκά Χριστούγεννα στο Βόρειο ημισφαίριο και τους δείχνει μια γυάλα, που κάποτε του έκαναν δώρο. Ο Blinky Bill, πάνω στον ενθουσιασμό του, σπάει τη γυάλα. Τι κάνει για να επανορθώσει;

Στις 21:00, οι τηλεθεατές θα απολαύσουν στο χριστουγεννιάτικο «Art Week» με τη Λένα Αρώνη, ένα εορταστικό επεισόδιο με καλεσμένους τους Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννη Κότσιρα, Βίκυ Σταυροπούλου και Χρήστο Χατζηπαναγιώτη σε αποκλειστικές συνεντεύξεις.

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 στις 21:00, στην «Αυλή των Χρωμάτων», η Αθηνά Καμπάκογλου γιορτάζει με φίλους και συναδέλφους της και συγκεκριμένα με τα δυναμικά κορίτσια που καλύπτουν το αθλητικό ρεπορτάζ στην ΕΡΤ! Καλεσμένες, η Έλενα Μπουζαλά, η Μαρία Παπαδοπούλου, η Αμαλία Κεχαγιόγλου, η Γεωργία Παναγιωτοπούλου, η Ζελίνα Γκάμαρη και η Βίκυ Σπύρου. Προσκεκλημένος επίσης και ο διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος.
Το μουσικό μέρος της εορταστικής εκπομπής καλύπτουν οι Βαγγέλης Κορακάκης, Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Ηρώ Σαΐα, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Ντένια Κουρούση.