ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Τήλος: ιερέας αρνήθηκε να παραχωρήσει φέρετρο για να ταφεί ο Εντυ

Mέρες αγάπης αυτές των Χριστουγέννων, αλλά όχι για όλους. Ιερέας στην Τήλο αρνήθηκε να δώσει φέρετρο έτσι ώστε να μεταφερθεί η σορός Αγγλου μόνιμου κατοίκου του νησιού που πέθανε την Κυριακή, επειδή εκείνος δεν είχε συγγενείς για να το πληρώσουν.
Την παραπάνω καταγγελία έκανε μέσα Facebook η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά.
Η δήμαρχος Τήλου γράφει στην ανάρτησή της:..
"Το πρωί πέθανε ένας 75χρονος Άγγλος μόνιμος κάτοικος του νησιού. Δεν υπήρχε καποιος συγγενής του εδώ και όπως συμβαίνει στις μικρές κοινωνίες, κάποιοι φιλότιμοι τρέχουν να συνδράμουν-στην Τήλο δεν υπάρχει γραφείο τελετών..
Ψάχνουμε τον παπά του χωριού να πάρουμε φέρετρο προκειμένου να μεταφερθεί η σωρός στην Κω και από εκεί να αναλάβει το γραφείο κηδειών πια για το τελευταίο ταξίδι του Αγγλου φίλου μας. Από εδώ παπάς από εκεί παπάς, αφαντος ο παπάς! 12 με 3 μεσημβρινή σιέστα βλέπετε! Tον βρίσκουμε στις 3μμ, δώσε μας το φέρετρο, έγινε αυτό και αυτό, το πλοίο περνάει στις 9 το βράδυ, και το επόμενο ξέρεις μετά τα Χριστούγεννα!
Όχι δεν μπορώ να το δώσω η απάντηση, γιατί ρε παπά, ποιος θα το πληρωσει; Δεν έχω άλλο και άλλες πολλές τέτοιες τραγικές δικαιολογίες!
Επειδή αρχίζω πάλι να φουντώνω και μόλις πριν λίγο κατάφερα να ρίξω λίγο την πίεση μου- αναφερω στα γρήγορα οτι μου είπε να μην αγχώνομαι ο χρυσός μου και θα γίνει σκάντζα! πάνω στο λιμάνι, θα έρθει φέρετρο από Ρόδο και ο νεκρος θα τοποθετηθεί μέσα σε αυτό πάνω στο λιμάνι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, έτσι ρε αδελφέ να πρωτοτυπήσουμε λιγο αφού δεν φτιάξαμε και φάτνη φέτος.
Α μας έκανε και υποδείξεις ο καλός μας ο παπάς οταν θυμηθηκε την ιδιότητα του, να φροντίσουμε να κάνουμε γραφείο τελετών καλέ! αμ πως έτσι; μπίζνες μαν!
Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ! Αηδιαζω και μόνο στην ιδέα, ειλικρινά, σε τι συστήματα μπλέκουμε τα παιδιά μας! Και μην με κατηγορήσει κάποιος, δεν είναι αριστερή δεν είναι άθεη αλλά δεν εχω τίποτα μ αυτούς που δεν πιστεύουν τα ίδια με εμένα ρε παιδιά!
Έμαθα να πιστεύω στον άνθρωπο και στις αξίες του, έμαθα να σέβομαι και να τιμώ τους νεκρούς μου και δεν περίμενα ποτέ από εκπροσώπους της εκκλησίας που αρπάζουν τα λάβαρα και τρέχουν σε κάθε συλλαλητήριο, να υπολογίζουν το χρήμα μπροστά σε έναν άνθρωπο που έχασε τη ζωή του...είχε μπροστά του την ματαιοδοξία αυτού του κόσμου και εκείνος φοβόταν μην τυχόν και το φέρετρο που του στείλει το γραφείο τελετών από τη Ρόδο είναι κατώτερης κατηγορίας!!!
Ο άγγλος φίλος μας φεύγει για το τελευταίο του ταξίδι, όμως εμείς παιδιά μου κερδίσαμε το ΦΕΡΕΤΡΟ!
ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Καλό ταξίδι Εντυ και σε ευχαριστούμε εμείς οι ΤΗΛΙΑΚΟΙ που επέλεξες το νησί μας και το έκανες και δικό σου...