ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Στον δημοσιογράφο Σταύρο Τζίμα το βραβείο Μαρκίδες Πούλιου 2018

Στον δημοσιογράφο Σταύρο Τζίμα θα δοθεί το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου για το έτος 2018, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Με τον τρόπο αυτόν το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ αναγνωρίζει την ένταση και τη συνέπεια με την οποία ο συνάδελφος υπηρετεί το ρεπορτάζ στο πεδίο των Βαλκανίων, μετατοπίζοντας τα όρια της.. δημοσιογραφικής έρευνας εγγύτερα στην Ιστορία.
Η απονομή του βραβείου στον Σταύρο Τζίμα θα γίνει την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, στην καθιερωμένη γιορτή και κοπή της πίτας της ΕΣΗΕΜ-Θ, στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης (Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος), στις 12 το μεσημέρι.
Το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου, στη μνήμη των πρωτοπόρων δημοσιογράφων από τη Σιάτιστα, που εξέδωσαν το 1791 στη Βιέννη την πρώτη σωζόμενη ελληνική εφημερίδα, θεσπίστηκε το 2008 από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ. Έχει δοθεί στους δημοσιογράφους Μανόλη Κανδυλάκη, Αλέξανδρο Δερμεντζόγλου, Νίκο Ασλανίδη, Αντώνη Κούρτη, Γιώργη Μελίκη, Θεόδωρο Ιωαννίδη, Χρίστο Ζαφείρη, Γιώργο Σκαμπαρδώνη, Σωτήρη Θεολογίδη, Ξενοφώντα Μαυραγάνη.