ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Πολύ σκληρά για να πεθάνουν...

Παρά τις φιλόδοξες προσπάθειες της Επιτροπής για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας να περιορίσει την εκτεταμένη πειρατεία της ψυχαγωγίας που έχει αναπτυχθεί στο διαδίκτυο και να κλείσει τα sites που διαμοιράζουν σειρές και ταινίες, δεν κατάφεραν τελικά να πετύχουν όσα επιδίωκαν.
Τα εν λόγω sites απλώς μεταφέρθηκαν σε άλλη..
ηλεκτρονική διεύθυνση και μέσα σε λίγες μέρες ξεκίνησαν και πάλι να λειτουργούν, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες. Για να επιχειρήσουν και πάλι την εκ νέου διακοπή της λειτουργίας τους πρέπει να υπάρξει σχετική καταγγελία, κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Επίσης, δεν υπάρχει και το κατάλληλο νομικό πλαίσιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Ιταλίας, για να μπορέσουν να περιορίσουν τη δράση των πειρατών, ακόμη και μετά την αλλαγή διεύθυνσης των servers.
Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου έπεσαν «μαύρο» στο δημοφιλές The Pirate Bay και άλλες 37 ιστοσελίδες με ταινίες, σειρές, υπότιτλους και σχετικό περιεχόμενο παράνομης αναπαραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και άλλων οπτικοακουστικών έργων που λειτουργούν στην Ελλάδα. Η Επιτροπή για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας ζήτησε από τους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διακόψουν την πρόσβαση σε 38 domain names.
Η Επιτροπή έθεσε διορία 48 ωρών από την κοινοποίηση της απόφαση (που εκδόθηκε στις 6 Νοεμβρίου), απειλώντας με πρόστιμο ύψους 850 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης. Το σφράγισμα στις εισόδους των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών πυλών επιβάλλουν οι τρεις πρώτες αποφάσεις της Επιτροπής για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας που εκδόθηκαν πρόσφατα.

Οι 38 ιστοσελίδες στις οποίες είχε διακοπεί η πρόσβαση:
1. https://xrysoi.online
2. xrysoi.se
3. xrysoi.eu
4. http://gamatotv.me
5. thegmtv.org,
6. gamatotv.to
7. httρs://onlinemoviestar.xyz
8. onlinemoviestar.com
9. tainies.online
10. tenies.online
11. https://tenies-online.com
12. teniesonline.ucoz.com
13. https://oipeirates.οnline
14. oipeirates.eu
15. oipeirates.se
16. http://tainio-mania.com
17. tainiomania.ucoz.com
18. https://liomenoi.com
19. moviecinema.gr
20. moviecinematv.online
21. http://tainiesonline.tv
22. https://magico.info
23. http://www.subs4free.com
24. small-industry.com
25. rnedium-industry.com
26. https://subztv.club
27. http://www.greeksubtitles.info
28. httρ://www.subtitles.gr
29. https://thepiratebay.org
30. thepiratebay.se
31. thepiratebay.me
32. thepiratebay3.org
33. https://yts.am
34. httρs://www.1337x.tο
35. 1337x.st
36. 1337x.ws
37. 1337x.eu
38. 1337x.se
- πηγή: ethnos.gr